Tgrt Haber

Yunanistan eski başbakanı Çipras’tan Miçotakis’e Türkiye uyarısı: Gerginlik endişe verici

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2022 06:18 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 17:29
Yunanistan eski başbakanı Çipras’tan Miçotakis’e Türkiye uyarısı: Gerginlik endişe verici
Yunanistan,miçotakis,çipras,atina

Ege’de gerilimi tırmandıran Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i sert sözlerle eleştiren bir önceki başbakan ve SYRIZA lideri Aleksis Çipras, Türkiye ile her alanda tırmandırılan politikaların yanlış olduğunu söyledi. Çipras bazı fırsatları kaçırdıklarını ve yaşanan gerilimin endişe verici olduğunu söyleyerek Miçotakis yönetimine çağrıda bulundu.

Dünyanın gözü  Türkiye ile  Yunanistan arasındaki Ege’de yükselen tansiyona çevrilmiş durumda. Ülkesinde çok sayıda ABD üssünü izin veren Atina yönetimi ayrıca her platformda Türkiye’yi suçlayacak gerçek dışı iddialarla iftirada bulunuyor.  Yunan hükümeti ayrıca Türk F-16’larına yaptıkları kendi ihlallerini görmeyerek gerilimi tırmandıracak adımları atmayı sürdürdü.

ESKİ BAŞBAKANDAN MİÇOTAKİS’E UYARI

Yunanistan Başbakanı  Miçotakis’in bu politikası ülkesinden de tepki görüyor. Eski başbakan ve Radikal Sol İttifakın lideri Aleksis Çipras hükümetin Türkiye karşıtı politikasını eleştirdi. SKAI TV yayınına konuk olan Çipras, Türk-Yunan ilişkilerindeki söylem gerginliğinin endişe verici olduğunu ifade etti.

FIRSAT KAÇIRDIKLARINI İTİRAF ETTİ

SYRIZA'nın 2021'de hükümetten, Türkiye-Yunanistan anlaşmazlıklarını Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinde olumlu bir gündemle bağdaştırmasını ve Türkiye'nin Gümrük Birliği müzakerelerinin, ikili anlaşmazlıkta Uluslararası Adalet Divanına gitme koşuluyla ilişkilendirilmesini istediğini anlatan Çipras, bu fırsatın kaçırıldığını savundu.

YUNAN HÜKÜMETİN SİLAHLANMA POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Çipras, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in silahlanmaya ağırlık veren bir politika izlemesini doğru bulmadığını belirterek, "Bu (çözümün) sadece bir bölümü ancak sorunu çözmüyor." diye konuştu. Türkiye'nin hem Avrupa hem de ABD için dikkate alınması gereken önemli bölgesel bir güç olduğunu dile getiren Çipras, "Ne zaman (hükümete) eleştiri yapsak, bizi Türkiye yanlısı olarak suçlamaları olacak şey değil." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...