Tgrt Haber

Yunanistan Türk SİHA'larına karşı çözümü İsrail'de aramaya başladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Şubat 2022 10:13
Yunanistan Savunma Bakanı, Türk İHA ve SİHA'larına çözüm için İsrail'den bilgi aldı.

Türk İHA ve SİHA'ları karşısında çaresiz kalan Yunanistan'ın İsrail'de çözüm aramaya başladığı iddia edildi.

Yunanistan Savunma Bakanı, Türk İHA ve SİHA'larına çözüm için İsrail'den bilgi aldı.

Türkiye'nin İHA ve SİHA üstünlüğüne karşı, Yunanistan İsrail'de çözüm arama telaşına girdi. Ta Nea gazetesinin haberine göre Atina, Türkiye'nin İHA'lardaki üstünlüğüne karşı tek başına karşı gelemeyince İsrail'den füze ve İHA'lara karşı koruyucu iki farklı sistem satın almayı planlıyor.

Değerlendirilen sistemlerden birinin Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi (Iron Dome), diğerinin "Drone Dome" olduğu belirtilen habere göre, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos'un İsrail ziyaretinde bu sistemler hakkında kendisine bilgi verildi.

Haberde, "Drone Dome" sisteminin istenmeyen İHA'ların bağlı oldukları istasyonlarla iletişimini kesebileceği belirtilerek, "Demir Kubbe" sisteminin ise hem İHA, hem de füzelere karşı koruma sağlayabileceği savunuldu.

''TÜRKLER ETRAFIMIZI SARDI''

Öte yandan aşırı sağcı Yunan milletvekili ve 'Yunan Çözümü' partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, geçtiğimiz günlerde Ege’de Bayraktar SİHA’larının uçtuğunu belirterek, ''Türkler etrafımızı sardı'' dedi.

Türkiye’nin Balkanlar’da yürüttüğü diplomasiyi de değerlendiren Velopoulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ve Arnavutluk ile yaptığı görüşmelere dikkat çekerek, Balkanlar'a yeniden adım attığını belirterek "Türkler etrafımızı sardı Kapsabalis Bey. Kuşatıldık. Kimse anlayamıyor mu?” dedi.

Yunanistan Türk SİHA'larına karşı çözümü İsrail'de aramaya başladı

''TÜRKLERİN SİHA'LARINI DÜŞÜRMELİYİZ''

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a yönelik eleştirilerde de bulunan Velopoulos, sözlerine şöyle devam etti:

“Hala son 'Türk yiyici' Bay Dendias'ımız var diye kendimizi kandırıyoruz. İnanılmaz olaylar oluyor Kapsabalis Bey. Gerçekten endişelenmeye başladım. 200 Rafaele alsak bile gelecek için endişeleniyorum. Bir örnek vereceğim, diyelim ki Yunanistan'ın 200 Rafaelesi var ve Türkiye'nin de 400 Bayraktar'ı var. Sonra diyelim ki onları Ege’ye seferber ettiler. Bu bizim savaş uçaklarımızın radarında 400 sinyal demek. Jetlerimiz bilinen insansız hava araçlarını takip edecek ancak yukarıdan gelen diğer savaş uçakları olacak. Ne olduğunu anlatabildim mi Kapsabalis Bey? Bunun hakkında daha da fazlasını söyleyebilirim.''

Türk SİHA’larının Ege’de uçmasına izin vermemeleri gerektiğini vurgulayan Velopoulos, “Ayrıca şunu da söylemek isterim ki bir ara Ege üzerinde Türklerin SİHA'larını düşürmemiz gerekiyor. Savaş uçaklarını vurmak işin içinde insan hayatı olduğu için zor ama İHA dediğiniz şey sadece makine. Bu yüzden Türklerin Ege'deki provokasyonlarını bitirmek için SİHA'larını vurmamız şart." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...