Tgrt Haber

Yunanistan'da dinleme krizi büyüyor! Çipras'tan Miçotakis'e sert sözler: Ülkeyi rezil ettiniz

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ağustos 2022 16:48 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 17:25
PASOK Başkanı seçilmeden önce 3 ay süreyle dinlenmişti.
PASOK,Kiryakos Miçotakis,Aleksis Çipras,Yunanistan

Yunanistan, bir siyasetçi ve bir gazetecinin Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından casus yazılım kullanılarak dinlenmesi ile çalkalanıyor. Skandalla ilgili ana muhalefet lideri Aleksis Çipras'tan çok sert sözler geldi. Miçotakis'in istifasını isteyen Çipras, "Ülkeyi rezil ettiniz" dedi.

PASOK Başkanı seçilmeden önce 3 ay süreyle dinlenmişti.

Yunanistan, üçüncü büyük parti PASOK'un lideri Nikos Andrulakis ile gazeteci Thanasis Koukakis’un Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlenmesi ile sarsıldı. Ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in istifasını isteyerek “Ülkeyi uluslararası alandan rezil ettiniz” dedi. İktidar ise "istikrarsızlık isteyen iç ve dış güçlerin" ülkeyi hedef aldığını iddia ediyor.

Miçotakis’un parlamentoya hitabındaki sözleri adeta olayı savunur türden. İstihbarat teşkilatını koruyan Miçotakis, "Çok önemli iş yapıyor. Açıklanmayan bir sürü başarısı var. Şeffaflık uğruna, EYP'nin gizli bültenlerini yayınlayacak değiliz. Ülkenin içinde ve dışında istikrarsız, zayıf bir Yunanistan isteyen güçler var. Bir hatanın siyasi krize dönüşmesine izin vermeyeceğim" dedi.  Miçotakis, Andrulakis'in telefonunun, PASOK Başkanı seçilmeden önce 3 ay süreyle neden dinlendiğiyle ilgili soruları cevapsız bıraktı.

AMAÇ PASOK'UN NE YAPTIĞINI BİLMEK 

Ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ise Miçotakis'e istifa çağrısı yaparak "Andrulakis'in telefon görüşmelerinin dinlenmesi talimatını siz verdiniz. Amacınız, PASOK'taki gelişmeleri önceden bilmekti" suçlamasında bulundu.

EYP'nin, Andrulakis ile gazeteci Koukakis'in telefonlarını "Predator" adlı casus yazılımla dinlediği ortaya çıkmıştı. EYP Başkanı Kontoleon, "bilgi toplama sürecindeki dikkatsizlik" gerekçesiyle Başbakan Kiryakos Miçotakis'in "sağ kolu" ve yeğeni olan Başbakanlık Genel Sekreteri Dimitriadis ise söz konusu casus yazılım şirketiyle ticari bağlantıları olduğu yönündeki iddialar üzerine istifa etmişti.

Yunanistan'da dinleme krizi büyüyor! Çipras'tan Miçotakis'e sert sözler: Ülkeyi rezil ettiniz

Nikos Andrulakis

UKRAYNA VE ERMENİSTAN'IN PARMAĞI OLDUĞU İDDİASI 

Miçotakis, skandalın patlak vermesinin ardından "Yanlıştı. Bilgim yoktu, eğer bilgim olsaydı buna asla izin vermezdim" diye açıklama yaptı. Yunan basını, Andrulakis'i dinleme talebinin "Ukrayna ve Ermenistan istihbarat teşkilatlarından geldiğine dair bilgiler bulunduğunu" ileri sürmüştü.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...