Tgrt Haber

Yunanistan’dan Rus diplomat kararı: İstenmeyen kişi ilan etti

06 Nisan 2022 12:53 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 13:00
Yunanistan’dan Rus diplomat kararı: İstenmeyen kişi ilan etti

Avrupa ülkeleri Rusya’nın Ukrayna’ya işgal hareketinden dolayı Rus diplomatları sınır dışı ediyor. Yunanistan da 12 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla Avrupa'da çok sayıda ülke Rus diplomatları sınır dışı etti. Buça kentinde Rus birliklerinin yaptığı sivil katliam nedeniyle "istenmeyen kişi" ilan edilen Rus diplomat sayısı kısa sürede 330'u geçti. Avrupa ülkelerinin aldığı bu kararlara Yunanistan da eklendi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 12 Rus diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edildiğini açıkladı.

GEREKÇESİ ULUSLARASI KURALLAR

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'daki savaşa tepki olarak 12 Rus diplomat "istenmeyen kişi" ilan edildi. Açıklamada Rus büyükelçinin kararla ilgili bilgilendirildiği aktarıldı. Bakanlıktan bir yetkili de Rus diplomatların uluslararası kurallara uygun hareket etmediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...