Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy 3 suikast girişiminden kurtuldu

04 Mart 2022 11:57 - Güncelleme : 04 Mart 2022 14:02
Zelenskiy, kendisini öldürmek için gelen bir  grubun etkisiz hale getirildiğini söylemişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla beraber Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin 3 suikast girişiminden kurtulduğu iddia edildi.

Zelenskiy, kendisini öldürmek için gelen bir grubun etkisiz hale getirildiğini söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgali sırasında sayısız kişi hayatını kaybetti. İşgalin başından beri Putin'in hedefinin Zelenskiy olduğu iddia edildi. Zelenskiy'i iktidardan indirerek veya öldürerek yerine bir başkasını geçirmeyi istediği iddia edilen Putin'in Ukrayna'ya suikast timi yolladığı da ileri sürüldü. Zelenskiy ise ''Rusların bir numaralı hedefi benim, ikinci hedef ise ailem” açıklamasıyla Zelenski de bunu doğrulamıştı. Ardından ise Ukrayna'ya yollanan suikast timinin imha edildiğini duyurmuştu. 

ABD basınında yer alan haberlere göre ise Zelenskiy, savaşından ilk haftasında 3 suikast girişiminden sağ kurtulmayı başardı. Ukrayna raporunda yer alan bilgilere göre, savaş karşıtı Rus grupların Ukraynalı yetkililere verdiği bilgiler iki farklı ayrılıkçı paralı asker grubunun Zelenski için tasarladığı saldırı planlarını boşa çıkardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy 3 suikast girişiminden kurtuldu

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, ''Bu kanlı savaşta yer almak istemeyen Rus yetkililerinden bilgi sağladık'' açıklamasında bulundu ve Rus Federal Güvenlik Servisi'ni işaret etti.

ÇEÇENLERİ ÖNE SÜRDÜLER

İki suikast girişiminin kirli bağlantıları olduğu bilinen ve Rusya'nın desteklediği Wagner Grubu'nun tasarladığı, bir diğer saldırının da geçen cumartesi günü Rus asıllı Çeçenler tarafından düzenlendiği iddia ediliyor. Bu durumda ise Moskova'nın suikastı kendilerinin planlamadıklarını söylemeyi tasarladığı düşünülüyor.

Diplomatik kaynaklar ise ''Bir devlet başkanını öldürerek devre dışı bırakmak çok büyük bir operasyon ve titizlikle planlanması gereken bir girişim, Ruslar ise böyle bir durumla mutlak surette bu girişimin ardındaki güç olarak görünmemek için ellerinden geleni yapmak isteyecektir'’ yorumları yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...