Tgrt Haber

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Zelenskiy Erdoğan'dan yardım talep etti

24 Şubat 2022 16:23 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 16:38
Ukrayna Ankara Büyükelçisi, bir önceki konuşmasında ''Putin bir savaş suçlusudur'' demişti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı son açıklamada, "Zelenskiy, Erdoğan'a yardım talebinde bulundu" dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi, bir önceki konuşmasında ''Putin bir savaş suçlusudur'' demişti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, yaptığı işgale ilişkin son açıklamasında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istediğini ifade etti. Bodnar, son açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Zelenskiy Erdoğan'a yardım talebinde bulundu. Türkiye'den dayanışma mesajları almış olduk. Bağış için hesap açtık, ilgili detayları paylaşacağız. Bu daha çok sembolik bir yardım, daha kapsamlı bir yardım gerekiyor. Bu bağlamda hava sahasının kapalı olmasından ve Rus tarafının tesislerimizi bombalamasından dolayı ülkesine varamayacak vatandaşlara ulaşacak bu yardım. Türk toplumundan yardım için derneklerimiz de buna aracılık ediyor.''

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Zelenskiy Erdoğan'dan yardım talep etti

Bodnar, bir önceki konuşmasında Türkiye'den Boğazlar'ın kapatılmasını istemişti, bu isteğini bir kez daha yineledi:

"Boğazlar meselesi için belli süreçler var. Çağrımı tekrarlamak isterim.''

''ENFORMASYON SAVAŞI DA VAR''

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar bir önceki açıklamasında, "5 Rus uçağı ve 2 helikopteri vuruldu. Saldırıya geçen Rus askerlerinden ciddi kayıplar söz konusu. Ukrayna'yı savunan askerlerimizde de kayıplar var. Savunma ve güvenlik sistemlerimiz çalışıyor" demişti.

Bodnar, "Verdiğimiz kayıplarla ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağız ama bunları teyit aldıktan sonra paylaşacağız. İnternette gerçeği yansıtmayan birçok belge, bilgi var. Rusya, internette sahte haber, enformasyon savaşını da başlatıyor. O yüzden bu bilgileri paylaşmadan önce, resmi kaynaklardan teyit ederek paylaşmanıza davet ediyorum. Size karşı tamamen açık olacağım. Dışişleri Bakanlığı görüşmesi sonrası neler yapacağımızı paylaşacağım. Sosyal medya hesaplarımızı da takip etmenizi rica ediyorum. Bugünü hiçbir zaman unutmayın, çünkü 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti" ifadelerini kullanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...