Tgrt Haber

Zelenskiy petrol ihracatına ambargo istedi: Rus ordusu doğuda yoğunlaşıyor

10 Nisan 2022 09:34 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 09:55

Rus ordusu Kiev'den çekilmesinin ardından Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaşmaya başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın bekleyecek zamanının kalmadığını belirterek Batı'nın Rusya'ya petrol ihracatına ambargo koymasını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 46. günde de devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın nakıt akışlarına daha etkili kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi. Tüm medeni ve demokratik dünyanın harekete geçmesi gerektiğini belirten Zelenskiy, bekleyecek zamanları olmadığını şu sözlerle ifade etti:

"Bekleyecek zamanımız yok. Özgürlüğün bekleyecek zamanı yoktur. Rusya yeni kuvvetlerini ve yeni teçhizatlarını ülkemize sokmayı göze alabilir. Derhal harekete geçilmeli ve tirana karşı petrol ambargosu uygulanmalı."

RUS ORDUSU DOĞUDA YOĞUNLAŞIYOR

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna genelindeki sivil hedeflere roket saldırıları düzenlemeye devam ettiği belirtildi. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya başlattığı geniş çaplı saldırılarını sürdürdüğü hatırlatılırken "düşman ordusunun Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin toprakları üzerinde tam kontrolü sağlamak için önlemler aldığı" ifade edildi.

Donetsk yönünde saldırına devam eden Rus ordusunun Rubejnoye, Popasnaya ve Novobahmutovka yerleşim birimlerinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştıkları bildirildi.

Rus ordusu kuşatması altındaki Mariupol kentini ve Herson bölgesinin idari sınırındaki mevzileri ele geçirmeye çalışmaktan vazgeçmedikleri aktarıldı.

Aynı zamanda, Donetsk bölgesindeki Vugledar kenti ile Novoselovka-2 köyünün hava saldırıları altında tutan Rus ordusunun Novotoşkiva, Stepnoy ve Marinka yerleşim yerlerinde de taarruza geçmeye çalıştıkları kaydedildi.

RUSYA HARKOV'U VURDU

Rus ordusu tarafından sivil yerleşimler vurulmaya devam ediyor. Rus ordusu tarafından Ukrayna’nın Harkov kentinin hedef alınmasının ardından bölgede çok sayıda bina yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Harkov Valisi Oleg Sinegubov, aralarında çocuklarında bulunduğu 3 kişinin Ruslar tarafından yakılarak öldürüldüğünü söyledi:

"Harkov’un Rus ordusundan temizlenen bölgelerinde sivil halka Bucha’daki gibi davranıldı. Hırsızlar, kadın ve çocukların katilleri. Bunlara ordu denemez. Gusarovka köyünde uzun işkenceler sonrası Rus askerleri, aralarında çocukların da olduğu 3 kişiyi yakarak öldürdü. Elleri bağlanmış başka ceset de bulduk.''

Zelenskiy petrol ihracatına ambargo istedi: Rus ordusu doğuda yoğunlaşıyor

PARAŞÜTLERLE BOMBA BIRAKIYORLAR

Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov ise şehre paraşütlerle bombaların bırakıldığını, böyle bir görüntüye şahit olanların paraşütle atılan bombalardan uzak durmalarını ve 101-112 numaralarını arayarak konuya ilişkin bilgi vermelerini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...