Tgrt Haber

Zelenskiy Rusya'nın 'radyoaktif sızıntı planı'nı ifşa etti Kremlin yalanladı

23 Haziran 2023 12:54 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 13:03
Zelenskiy Rusya'nın 'radyoaktif sızıntı planı'nı ifşa etti Kremlin yalanladı
volodimir zelenskiy,,rusya,nükleer

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne terör saldırısı yapacağını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Her iki ülke, çok sayıda kayıp vermeyi sürdürürken Ukraynalı lider Volodimir Zelenskiy'den korkutan bir iddia geldi. 

Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, Rusya'nın radyoaktif sızıntıya neden olmak için bir plan yaptığını, Rus güçlerinin kontrolünde olan Zaporijya Nükleer Santrali'ne terör saldırısı düzenleneceğini söyledi.

Zelenskiy bu iddiasını Ukrayna istihbaratına dayandırdı, bilgi aldığını ifade etti.

KREMLİN YALANLADI

Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde bir kaza yaşanması ihtimali, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus işgalinden bu yana dünyanın en endişe ettiği başlıklardan biri oldu. Kremlin, Rusya'nın bir radyasyon sızıntısına sebep olmayı planladığı iddialarını yalanladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Bu başka bir yalan. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'yla temaslar oldu ve çok olumlu bir değerlendirmeler yaptılar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...