Tgrt Haber

Zelenskiy: Rusya Mariupol'de kimyasal silah kullanacak

12 Nisan 2022 09:32 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 10:04
Rus birliklerinin insansız hava aracı ile Mariupol'a menşei bilinmeyen zehirli bir madde attığı iddia edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın işgal altındaki Mariupol'de kimyasal silah kullanacağını öne sürdü. Batılı ülkelere de seslenen Zelenskiy, "Petrol dışındaki her yaptırımı Ruslar gülümsemeyle karşılar" dedi.

Rus birliklerinin insansız hava aracı ile Mariupol'a menşei bilinmeyen zehirli bir madde attığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 48. günde de sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, korkutan bir iddia ortaya attı. Rus birliklerinin Ukrayna'nın kuzey bölgelerinden çekilirken kasıtlı olarak çok sayıda patlayıcı bıraktığını, bunun savaş suçu olarak kabul edilmesini gerektiğini söyleyen Zelenskiy bir de kimyasal silah iddiasında bulundu.

Ukrayna'nın kuzey bölgelerinde mayın temizleme operasyonlarının sürdüğünü belirten Zelenskiy, ''İşgalciler, her yere mayın bırakmış. Sokaklarda, evlerde, arabalarda. Bu işgal sonrası bölgelere dönüşün mümkün olduğunca tehlikeli olması için yapılan kasıtlı bir eylem'' dedi.

Zelenski, Rus ordusunun eylemleri nedeniyle ülkesinin dünyanın en çok mayınlı bölgelerinden biri haline geldiğini söyleyen Zelenskiy, “Rusların işgal ettikleri toprakları mayınlarla doldurması savaş suçu kabul edilmeli. Çünkü bu topraklarımızdan geri çekilmek zorunda kalsalar bile mümkün olduğu kadar çok insani öldürmek veya sakat bırakmak için yapılan bir şey. Bu gibi eylemler doğrudan emirle yapılır” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy: Rusya Mariupol'de kimyasal silah kullanacak

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

Ayrıca Rusya’nın Mariupol savunucularına karşı kimyasal silah kullanabileceklerini açıkladığını aktaran Zelenski, “Bunu çok ciddiye alıyoruz. Bu, Rus saldırganlığına çok daha sert ve daha hızlı yanıt vermenin gerekli olduğu anlamına geliyor.” dedi.

''PETROL AMBARGOSU MECBURİ''

Rus petrolüne ambargo uygulanması talebini yineleyen Ukrayna lideri, "Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı altıncı yaptırım paketini gündeme aldı. Bu yaptırımları öyle bir zamanda uygulamak gerekiyor ki, Rusların yıkıcı silahlarla düzenlediği saldırılardan tek kelime dahi edilmemeli. Rusya'ya karşı petrol ambargosu mecburidir. Bunun dışındaki her hamle Ruslar tarafından gülümsemeyle karşılanacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...