Tgrt Haber

Ukrayna’nın çağrısına ABD’den olumsuz cevap: Rusya ile savaşa girmeyeceğiz

04 Mart 2022 23:18 - Güncelleme : 04 Mart 2022 23:40
Ukrayna’nın çağrısına ABD’den olumsuz cevap: Rusya ile savaşa girmeyeceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin Ukrayna’da uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısına ABD’den cevap geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu durumun mümkün olmadığını belirterek ABD Başkanı Biden’ın sözlerini hatırlattı ve “Rusya ile savaşa girmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşında 9’uncu gün geride kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rus işgaline karşı direnişin devam ettiğini belirterek başta ABD olmak üzere batılı ülkelerden yardım çağrısında bulundu. Zelensky’in Ukrayna’da uçuşa yasak bölge oluşturulması isteğine ABD’den cevap geldi.

“RUSYA HİÇ OLMADIĞI KADAR YALNIZ”

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarının giderek artan şekilde sivil kayıplarına yol açtığını vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Dünya Rusya'nın hangi taktikleri kullandığını bundan önce özellikle Suriye'de gördü." dedi. Blinken, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ardından Rusya ile Batı arasındaki duruma ilişkin, "Rusya bugün hiç olmadığı kadar izole edilmiş durumda, biz ise hiç olmadığı kadar birleşmiş durumdayız." ifadesini kullandı.

“RUSYA İLE SAVAŞA GİRMEYECEĞİZ”

Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yönelik bir soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı, şu değerlendirmeleri yaptı: "Ukrayna halkına olduğu kadar bu savaşın Ukrayna dışına yayılmaması konusunda da sorumluluğumuz var. Uçuşa yasak bölge gibi bir uygulamayı gerçekten yapabilmenin tek yolu, NATO uçaklarının Ukrayna hava sahasına gönderilmesi ve Rus uçaklarını vurması ki bu da kapsamlı bir savaşa yol açabilir. Biden'ın da açıkça dile getirdiği gibi Rusya ile bir savaşa girmeyeceğiz."

UKRAYNA’YA MALİ DESTEK SÜRECEK

Blinken, Ukrayna'ya son bir yıl içinde yaklaşık 1 milyar dolarlık savunma yardımı yaptıklarını, kısa süre önce de 350 milyon dolarlık bir savunma yardımını duyurduklarını kaydederek, "Ukraynalıların ülkelerini savunabilmeleri için her şeyi yapıyoruz." dedi. ABD'li bakan yaklaşık 250 milyon dolar değerindeki silahların son dönemde Ukrayna'ya ulaştırıldığını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...