Tgrt Haber

Ara tatil sonrası okula dönüş başlıyor! 20 milyon öğrenci ders başı yapacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
19 Kasım 2023 10:25 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 10:36
Ara tatil sonrası okula dönüş başlıyor! 20 milyon öğrenci ders başı yapacak 
,eğitim,öğrenci

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyon öğrenci yarın dersbaşı yapacak. Bir haftalık ara tatili geride bırakan öğrenciler 22 Ocak 2024 tarihine kadar ders görecek. 

Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre, bu yıl okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım'da uygulandı ve bugün son gününe gelindi. Öğretmenler ara tatilde mesleki çalışma programlarını koronavirüz zamanında olduğu gibi online olarak gördü. 

20 MİLYON ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPACAK 

81 ilde yarın itibarıyla merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretim bırakıldığı yerden devam edecek ve bu kapsamda 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle dersbaşı yapacak. 

Bakanlık takvimine göre, 22 Ocak-2 Şubat 2024'te yarıyıl tatili, 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak.

11 Eylül 2023'te başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.

ÖĞRETMENLER İSYAN ETTİ, SEMİNER ONLİNE OLDU! 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlattığı 'ara tatil' uygulaması için bu sene de uygulandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ara tatil bu sene online değil yüz yüze yapılması planlandı. Eğitim Bilgi Ağı'ndan daha önce seminerleri izleyen öğretmenler bu çerçevede bulundukları şehirden ayrılıyorlardı. Son kararla birlikte ara tatillerini kullanamayacak öğretmenler sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. 

"Online Seminer İstiyoruz" etiketi kullanan binlerce öğretmen sesini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e duyurmaya çalıştı. 

Gelen tepkilerin ardından geri adım atan MEB, son defaya mahsus olmak üzere semineri online yapma kararı aldı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...