Tgrt Haber

Ara tatiller kaldırılacak mı? Bakan Tekin açıkladı: Olmayacak gibi duruyor...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TRT Haber
24 Kasım 2023 23:34 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 00:17
Ara tatiller kaldırılacak mı? Bakan Tekin açıkladı: Olmayacak gibi duruyor...
okul,ara tatil,

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınında soruları cevaplayarak gündemi değerlendirdi.  İlk ara tatilini geride bırakan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin beklediği ara tatil kararı sonunda açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "ara tatil kaldırılacak mı" sorusuna "Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu." cevabını verdi.

Bakan Tekin'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Sayın Cumhurbaşkanımız biz göreve başladığımız andan itibaren bütün Kabine toplantılarında deprem bölgesi çok hassas bir şekilde takip ettiği konu. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bizim üzerimize düşen de orada hasar gören okullarımızın onarımı, tadilatı, kullanılamayacak duruma gelen okullarımızın yerine yeni okulların yapılması, rezerv alanlar yani yerleşim yerlerinin taşınması durumunda yeni yerleşim yerlerinde okul planlamalarının yapılması ve bölgede çalışacak öğretmen arkadaşlarımızın problemlerini çözmekti. Aynı şekilde öğrenci arkadaşlarımızın da deprem sürecinde yaşadıkları kaybın giderilmesiydi. Okullar açıldığında 11 Eylül itibarıyla eğitim öğretim sürecini sorunsuz şekilde başlattık. Hızlı bir şekilde bize ayrılan bütçe olanakları çerçevesinde yeni derslikler inşa ettik. 2500 civarında dersliği, yeni derslik bunlar. 45 bin civarında dersliği elden geçirdik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığında depremi yaşayan illerimizin tamamında 6 Şubat'tan önceki derslik düzenine erişmeyi hedefliyoruz. Planlamamızı ona göre yaptık. Bir aksilik olmazsa o tarihler itibarıyla derslik sayısının üzerine çıkmış olacağız.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı ve eylül başı itibarıyla 45 bin arkadaşımız aramıza dahil oldu. 4 bin civarı da e-KPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Belirledikten sonra da biz bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Orada da arkadaşlarımızın hiç endişesi olmasın. Biz kendi ihtiyaçlarımız üzerinden herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanınmaksızın adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp arkadaşlarımızla paylaşacağız.

ARA TATİLLER KALDIRILACAK MI?

Bizim Bakanlıktaki bütün eğitim öğretim dairelerinin içerisinde bir tane daire başkanlığı var. Hepsinde standart İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar, attığımız bütün adımlar o daire tarafından değerlendiriliyor. Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor şeklinde verilen haberler, o İzleme Değerlendirme Birimi'nin ara tatillerle ilgili yaptığı rutin değerlendirme.

Biz oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz. Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz.

Bir anket falan yapmıyoruz. Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...