Tgrt Haber

İmam hatip okulları dünyaya açılıyor! Bakan Tekin açıkladı: Alternatif bir model olarak sunulacak

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
03 Eylül 2023 15:35 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 15:50
İmam hatip okulları dünyaya açılıyor! Bakan Tekin açıkladı: Alternatif bir model olarak sunulacak
MEB,,imam hatip

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 20’nci İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarının önemine dikkat çekti. Tekin, imam hatip okullarını, alternatif bir model olarak tüm dünyada insanlığın hizmetine sunmak istediklerini belirtti.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 20’nci İmam Hatipliler Kurultayı’na Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı. Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen kurultayda konuşan Bakan Tekin, 2002 yılının Türkiye’de imam hatip liseleri açısından, bir milat olduğunu söyledi.

“CİDDİ BİR KİTLE VAR”

Velilerin neden çocuklarını imam hatip lisesine gönderdiğini açıklayan Bakan Tekin, “Hem çağın ilimlerine hem de dini değerleri bir arada öğrensin istediği için imam hatip liselerine gönderiyorlar. İkinci sebep ise İslam’ı tanısın, eğitimini sürdürürken ibadetlerini de yerine getirsin hem bu dünyasını hem de ahiretine sahip çıksın temennisiyle gönderiyorlar. Hızla değişen modern dünyanın çocukların geleceğini güvence alınmasını isteyen ve bu sebeple çocuklarını imam hatip liselerine gönderen ciddi bir kitle var. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu okullara, bu beklentilerin tamamının üstünde değer veriyorum.” diye konuştu.

Bakan Tekin, imam hatip okullarına övgü yağdırdı.

“BİR ARADA YAŞAMA ARZUSUNU PEKİŞTİREN ÇİMENTODUR”

İmam hatip okulların ülkedeki önemlerini söyleyen Bakan Tekin, “İmam hatip okullarına perspektifimi çizdim. İmam hatip okulları, bu ülkede geçmiş ve geleceğin bağlantısı kuran, bu ülkenin gelenek ve göreneklerini ve hepsinden önemlisi bu ülkede insanların bir arada yaşama arzu ve ideallerini aslında pekiştiren bir çimentodur. Birilerin söylediği gibi imam hatip okulları bu ülkede ayrı bir yerde durmaz. İmam hatip okulları, imam hatip mezunları ve imam hatip mensupları bu ülkenin tıpkı bu eleştirileri yapan insanları gibi asli sahiplerinden bir tanesidir. Asli sahip olduğumuz düşündüğümüz bu ülkenin, geleceğiyle ilgili hayal ve ideal kurmaktan asla çekinmeyeceğiz ve korkamayacağız” dedi.

 Bakan Tekin, LGS sınavı ile YKS'de başarılı olan öğrencilere hediyeler verdi.
Bakan Tekin’in ardından konuşmalarını yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla “Birileri dinle bu milletin arasına mesafe koymaya çalışırken gayreti içerisindeyken, birileri de bu milleti dininden koparmamak müdahalesi içinde. Bu okulları hep imam hatiplileri AK Parti iktidarına kadar halk yapmıştır.” dedi.

ALTERNATİF BİR MODEL OLARAK SUNULACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarını, alternatif bir model olarak tüm dünyada insanlığın hizmetine sunma zamanının geldiğini söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Tekin, LGS sınavı ile YKS'de başarılı olan öğrencilere hediyeler verdi.

Program, kurultayın sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...