Tgrt Haber

Son dakika: Depremden etkilenen 10 ilde 1 Mart'a kadar okullar tatil

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2023 14:07 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 14:27
meb,okul,tatil,1 mart

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ilde tatilin 1 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı. 10 ilde aynı Covid döneminde olduğu gibi bölge bölge karar vereceklerini söyleyeceklerini belirten Bakan Özer, "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin binlerce binayı yıktığı bölgede enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için ekipler büyük bir seferberlik halinde çalışıyor. Yaşanan facia sonrasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okul tatillerinin uzatıldığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile okul öncesi eğitim kurumlarının 71 ilde 13 Şubat'ta açılmasına karar verildi. Öte yandan diğer öğrenciler ise 71 ilde 20 Şubat'ta ders başı yapacak.

10 İLDE TATİL 1 MART'A KADAR UZATILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kameraların karşısına geçerek Bakanlığın yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. Depremden etkilenen çocuklar ve aileleri için çalışmalara devam edildiğini söyleyen Bakan Özer 10 ilde tatillerin 1 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, 1 Mart itibarıyla depremden etkilenen 10 ilde eğitime devam etme konusunda ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu

Bakan Özer'in açıklamalarında öne çıkanlar; 

20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.  Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. Bölgede 20 bin 868 binamız var. Bunlardan 24 tanesi yıkıldı, 83 bina da ağır hasarlı. Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespit çalışmalarını şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdul samet18 Şubat 2023 14:45

Bursa da okullar tatil mi

Kerem aktürkoğlu14 Şubat 2023 22:41

Bana göre okulları artçı sarsıntılar durmayana kadar okulları açmayın

Derya12 Şubat 2023 17:47

İzmirde okul 1 mart a kadar tatilmi

Sonraki Haber Yükleniyor...