Tgrt Haber

Bakan Tekin duyurdu: 20 bin öğretmen ataması yapılacak!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
07 May 2024 09:15 - Güncelleme : 07 May 2024 10:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından gözler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çevrildi. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Atamalarda mülakat yapılacağını da belirten Bakan Tekin; sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 öğretmen atanacağını aktardı.

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Erdoğan, öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır" ifadelerini kullandı. 

BAKAN TEKİN ATAMA DETAYLARINI AÇIKLADI

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından atama kararı bekleyen binlerce kişinin gözü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çevrildi. Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin detayları açıkladı.

Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Bu atamalarda KPSS puanı yüzde 50, mülakat puanı yüzde 50 etkili olacak. Başvurular ise 20 Mayıs’ta başlayacak.

En çok atama yapılacak branşlar şu şekilde;

  • Sınıf öğretmenliği 3 bin 263
  • Özel eğitim öğretmenliği 2 bin 499
  • Rehberlik öğretmenliği bin 597,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 594,
  • İngilizce 968

HANGİ BRANŞA KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

Atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi için tıklayınız.

Bakan Tekin duyurdu: 20 bin öğretmen ataması yapılacak! - 1. Resim

Bakan Tekin duyurdu: 20 bin öğretmen ataması yapılacak! - 2. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...