Tgrt Haber

İkinci el araç piyasası rahat bir nefes aldı! İhtiyaç sahipleri için umutlar tekrar filizlendi...

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Eylül 2023 17:30 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 17:32
İkinci el araç piyasası rahat bir nefes aldı! İhtiyaç sahipleri için umutlar tekrar filizlendi...
ikinci el otomobil,araç piyasası

İkinci el otomobil piyasasında ‘okullar tatil’ diyebiliriz. Son dönemde yaşanan durgunluk fiyatları ortalama yüzde 15 kadarıyla aşağı çekti.

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk fiyatları aşağı çekti. Yüzde 15 civarında gerileme yaşanan araç piyasasında, ihtiyaç sahiplerinin umutları yeniden yeşerdi. Oto galericilerin açıklamalarına göre ikinci el araç alımlarının yatırım değil ihtiyaca yönelik yapılmaları tarafında oldu.

Son birkaç aydır ikinci el otomobil piyasasındaki durgunluk fiyatlara da yansıdı. Galericiler yüzde 15 civarında olan gerilemenin yüzde 25’i bulacağını tahmin ediyor. Piyasada sıfır ve ikinci el aracın bulunduğunu belirten oto galericiler, şu anda sadece değerinin altında satılan araçlara talep olduğunu söyledi.

GERİLEME YÜZDE 25’İ BULABİLİR!

Son birkaç aydır ikinci el otomobil piyasasında durgunluğun hakim olduğunu belirten oto galerici Gökhan Ardeşen İhlas Haber Ajansı'na konuştu. Ardeşen “Fiyatlara da yansımaya başladı. Ortalama yüzde 15 gibi bir gerileme oldu. Bu durum kışa doğru yüzde 25’leri bulacaktır. Piyasa istediğimiz noktaya geldi. Biz bu durumdan memnunuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız aracın yerine araç koyabiliyoruz. Son 1 ayda normalde 55 olması lazımken şu anda 35’lerde diyebiliriz” dedi.

“YATIRIMCILAR ARAÇ ALMASIN”

Değeri istenen araçların satılmadığını söyleyen Ardeşen, “Avantajlı olan araçlar talep görüyor diyebiliriz. Eskiden araçları sadece yatırımcılar alıyordu şimdi ise kullanmak isteyenler alıyor. Şu anda yatırımcılar araç almasın. İhtiyacı olanlar araç alabilir. Eskiden de böyle olsaydı fiyatlar buralara gelmezdi. Stoklama durumu tamamen bitti. Sıfır bayilerde de araç var, galerilerde de araç var. Piyasa rahatladı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...