Tgrt Haber

İlk kez üniversiteye gideceklere 7.000 liralık burs, başvuru için son 15 gün

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 14:15 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 14:39
Üniversite,burs

Ümraniye Belediyesi, ilk kez üniversiteli olan ve ilçede ikamet eden öğrencilere 7 bin lira eğitim desteği verecek. Başvurular resmi web sitesi üzerinden 1 Aralık’a kadar alınacak.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım duyurdu.

Ümraniye Belediyesi, devlet ve vakıf üniversitelerini yüzde 100 burslu kazanmış öğrencilere eğitim desteği veriyor. Belediye, ilk kez üniversiteli olan ve Ümraniye'de ikamet eden öğrencilere 7 bin TL eğitim desteği vereceğini duyurdu. Başvurular resmi web sitesi üzerinden 1 Aralık’a kadar alınacak.

Ümraniye Belediyesi'nden burs imkanı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, burs desteğine ilişkin şunları söyledi: “Ülkemizi bilimde teknolojide kültürde ve sanatta en ileri seviyeye taşıyabilmek için iyi eğitim almış kendini her alanda iyi yetiştirmiş gençlerimize ihtiyacımız var. Bu sebeple Ümraniye Belediyesi olarak üniversiteye yeni başlayan ve Ümraniye de ikamet eden öğrencilerimize tek seferde 7 bin lira eğitim desteğinde bulunmaya karar verdik.” 

İLK KEZ ÜNİVERSİTEYE GİDECEKLER YARARLANACAK 

7 bin liralık burstan, Ümraniye’de oturan ve ilk kez üniversiteye giden öğrenciler yararlanabilecek. Başvurular 1 Aralık Cuma gününe kadar, belediyenin web sitesinden yapılacak. Öğrenci belgesi ile web sitesindeki başvuru forumu doldurulacak. Sonuçlar, bilgiler kontrol edildikten sonra açıklanacak. 

DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE 750 LİRA DESTEK

Belediye, halen üniversite de eğitim gören öğrencileri de unutmadı.  Yıldırım,  “Üniversite eğitimleri devam eden öğrencilerimize de aylık 750 lira eğitim yardım yapacağız” diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...