Tgrt Haber

KPSS standart sapma var mı? KPSS standart sapma ne işe yarar?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2022 09:06 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 10:12
İlk oturumu 18 Eylül'de yapılan KPSS sınavında standart sapma kullanılacak mı?

18 Eylül Pazar günü KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu yapıldı. 130 dakika süren sınavda adaylara 120 soru soruldu. Saat 14.45'te ise KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumu sınavı yapıldı. Adaylar sınav sonrası puan hesaplamasına girişti. Peki, KPSS sınavında standart sapma var mı? ÖSYM KPSS zor soru fazla puan getirir mi?

İlk oturumu 18 Eylül'de yapılan KPSS sınavında standart sapma kullanılacak mı?

4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü KPSS​ sınavında adaylar net cevaplarının üzerinden puan hesaplaması yapmaya başladı. KPSS puanında en önemli etkenler; standart sapma, istatistikler, zorluk düzeyleri gibi etmenler yer alır. Peki, KPSS standart sapma nasıl hesaplanır? KPSS sonuçalro ne zaman belli olacak?

STANDART SAPMA NEDİR?

KPSS sınavı sonrası adaylar, standart sapma nedir? konusunu araştırmaya başladı. Bir ölçüt olan standart sapmada istatistik ve olasılık üzerinde durulur.  Standart sapma, bir seriye ait ortalama değer ve değişken arasındaki fark olarak da bilinmekte.

KPSS ALAN STANDART SAPMA VAR MI? 

Her bir testte ham puanın hesaplanması için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Bu elde edilen puanların ise ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar elde edilir. 

KPSS 120 puanı hesaplanırken ise kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS-1/e-YDS sonucu kullanılır.

* Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS SONUÇLARI​ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

18 Eylül'de gerçekleşen 2022 KPSS Lisans sonuçları ÖSYM'nin sitesinden 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar ise sonuçları, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenebilecekler. 
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...