Tgrt Haber

LGS yaklaşıyor, sınavınız iptal olabilir! MEB tek tek açıkladı: Sınava cüzdan, anahtar, su götürülür mü?

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2022 14:02 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 14:15
LGS heyecanı artmaya devam ederken adaylar sınav süreci hakkında araştırmalarına devam ediyor.
lgs,meb,liselere geçiş sınavı

LGS sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler sınava girmeden önce yanında götürebileceği malzemeleri merak ediyor. MEB tarafından açıklanan LGS kılavuzuna aykırı olan ürünler sınava alınmayacak. Adaylar sınavlarının iptal olmaması için ''LGS sınavına su götürülür mü? Anahtar, para, peçete serbest mi?'' sorusunun cevabını arıyor.

LGS heyecanı artmaya devam ederken adaylar sınav süreci hakkında araştırmalarına devam ediyor.

LGS heyecanı dorukta. Milyonlarca öğrenci 5 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Uzun yıllar süren çabanın ardından sınav günü aksilik yaşamak istemeyen öğrenciler ''LGS sınavına anahtar, akbil, para götürülür mü?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte MEB kılavuzu ve sınava götürebilen eşyalar listesi 

LGS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 

LGS için geri sayım tamamlandı. Milyonlarca veli ve öğrenci ''LGS sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

05 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. LGS 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün gerçekleşecek. 

LGS yaklaşıyor, sınavınız iptal olabilir! MEB tek tek açıkladı: Sınava cüzdan, anahtar, su götürülür mü?

LGS birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecek.

LGS SINAVI BİNA GİRİŞ SAATİ 

Her yıl birçok öğrencinin emekleri sınava geç kalması nedeniyle heba oluyor. Peki LGS giriş saati kaç? 

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunması gerekir. 

LGS SINAVINDA KALEM VERİLECEK Mİ? 

MEB Başkanlığı LGS kılavuzunda ''Sınava para ve akbil girdirmek serbest mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. 

Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

MEB LGS SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN! 

SINAVA AKBİL VE PARA GÖTÜRÜLÜR MÜ? 

LGS süreci ile ilgili en merak edilen soruların başında sınav salonuna hangi malzemelerin alındığı geliyor. 

LGS adayları sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. 

Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır. 

LGS SINAVINA SU ALINIYOR MU? 

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su götürebilir. Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılımına yardımcı olur. Bu öğrencilere ek süre verilmez. 15 dakikadan sonra gelen öğrencileri sınava almaz. Sınavın başlama ve bitiş saatlerini öğrencilerin görebileceği şekilde tahtaya yazar. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkamayacaklarını, öğrencilere duyurur.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
BINALI29 Ekim 2023 22:20

TÜM OPERETORDE TELSIZ KULLANIM ÜCRETİ KALKSIN ARTIK

Nurullah 14 Aralık 2022 22:26

ARTIK TELSIZ KULLANIM ÜCRETİ KALKSIN

Sonraki Haber Yükleniyor...