Tgrt Haber

LYS-2 fen bilimleri sınavı bugün yapılıyor

25 Haziran 2016 10:23
LYS-2 fen bilimleri sınavı bugün yapılıyor
lys, fen bilimleri , sınav

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2, saat 10.00'da başladı.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2, saat 10.00'da başladı. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınava, 460 bin 362 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alıyor.

Testlerde 30’ar soru bulunacak ve adaylara 45’er dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kağıdı kullanılacak. Adaylar, LYS-2’de birinci ve ikinci testin (fizik testi ve kimya testi) cevaplama süresi, üçüncü testin (biyoloji testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...