Tgrt Haber

Son dakika! KPSS iptal edildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
04 Ağustos 2022 12:54 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 14:40
Son dakika! KPSS iptal edildi
kpss

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanı Ali Ersoy KPSS sınavının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını söyledi. Ersoy, ''26-27 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. Tüm adaylarımızdan özür dileriz'' dedi.

KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sınavıyla benzerlik göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı verdi. Ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Skandala ilişkin beş koldan inceleme yürütülürken DDK’nın suç duyurusuyla soruşturma açıldı. Adaylar sınav ‘iptal olur mu’ diye merakla bekliyordu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, 2022-KPSS lisans oturumuyla ilgili yapılan incelemeye ilişkin, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

2022 KPSS İPTAL EDİLDİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1555130209552171008

Ali Ersoy, şunları kaydetti:

"26-27 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...