Tgrt Haber

TYT süresi uzatıldı mı, kaç dakika oldu? 2022 TYT-AYT sınav süresi değişti mi?

12 Şubat 2022 12:38
YÖK’ten son dakika açıklaması geldi: Baraj kalktı, sınav süreleri uzatıldı

TYT sınav süresi 2022 değişti mi, kaç dakika oldu? sorusu YÖK tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından en çok merak edilenler arasında yerini aldı. YÖK 11 Ocak Cuma günü baraj puanının kaldırıldığını duyurmasının ardından sınav süresinde de değişikliğe gitti. Geçtiğimiz senelerde 135 dakika olan sınav süresi uzatılırken artık adaylar baraj engeline de takılmayacak. İşte TYT sınav süresine dair tüm detaylar…

YÖK’ten son dakika açıklaması geldi: Baraj kalktı, sınav süreleri uzatıldı

YÖK’ten gelen açıklamaya göre her sene milyonlarca adayın girdiği sınavda baraj puanı kaldırılırken sınav sürelerinde de değişiklik yapıldı. Adaylar tercih yaparken baraj uygulamasına takılmayacak. YÖK, 2022 Yükseköğretim kurumları sınavından itibaren ön lisans ve lisans programlarının tercihte 150-180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırıldığını duyurdu. TYT ile ilgili de karar alan YÖK sınav süresinin uzatıldığını bildirdi. Peki 2022 TYT sınav süresi ne kadar oldu? işte detaylar…

TYT SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA OLDU 2022?

Sınava girmek isteyen adaylar ilk önce Temel Yeterlilik Testine (TYT) girecek. Adaylar sınav süresinin az olduğunu ve artırılması gerektiği ile ilgili şikayetlerde bulunurken ÖSYM bu isteklere kayıtsız kalmayıp beklenen açıklamayı duyurdu. ÖSYM TYT'de 135 dakika olan sınav süresinin uzatıldığını açıkladı. Sınav 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarıldı.

Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.

2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecek. Diğer yandan 2022 YKS’den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak.

TYT süresi uzatıldı mı, kaç dakika oldu? 2022 TYT-AYT sınav süresi değişti mi?

2022 AYT-TYT SINAV SÜRESİ ARTTI MI?

2022 YKS sınavında TYT sınav süresi uzatıldı. 30 dakika eklenen sınav 165 dakikaya çıkartıldı. Ancak AYT'nin süresinde değişiklik olmadı.

TYT NEDİR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT), adayların sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinliklerini kapsıyor. TYT’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanları ile ilgili sorular yer alacak. TYT ve eski sistem YGS ile arasındaki en önemli farklılık, TYT’de yer alan Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki soruların sadece Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki bilgiyi değil, yeterliliğe dayalı bir değerlendirmeyi esas alması.

2022 YKS sınavına milyonlarca aday katılacak. Hayalindeki bölümü ve üniversiteyi kazanmak için çalışan adayları sevindiren açıklama ÖSYM'den geldi. ÖSYM üniversite tercihi baraj puanı uygulamasını kaldırdığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından YKS sınav süresinde de değişikliğe gidildiği öğrenildi.

2022 YKS SINAVI NE ZAMAN?

2022 yılında yapılacak YKS sınavı 18 Haziran 20 Haziran tarihleri arasında olacak. YKS sonuçları da 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. İşte YKS oturumları tarihleri;

2022-YKS 1. Oturum (TYT): 18 Haziran 2022

2022-YKS 2. Oturum (AYT): 19 Haziran 2022

2022-YKS 3. Oturum (YDT): 19 Haziran 2022

TYT süresi uzatıldı mı, kaç dakika oldu? 2022 TYT-AYT sınav süresi değişti mi?

2022 TYT KONULARI NELER?

AYT'den önce girilmesi gereken TYT sınavı da birçok öğrencinin korkulu rüyası. YKS'nin ilk aşaması olarak tanımlanan TYT'de adaylara lise 1 ve 2. sınıf dersleri ve konularından sorular sorulmaktadır. TYT'yi geçen adaylar AYT sınavına girmeye hak kazanıyor. TYT YKS'nin birinci oturumudur.

YKS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı içerisinde düzenlenecek üniversite sınavının sonuçları 20 Temmuz'da ÖSYM AİS üzerinden adayların erişimine açılacak.

TYT süresi uzatıldı mı, kaç dakika oldu? 2022 TYT-AYT sınav süresi değişti mi?

YKS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

YKS başvuruları 11 Şubat tarihinde başladı. YKS başvurusu ÖSYM üzerinden yapılabilecek. YKS sınav başvuruları için ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan bireyler, https://ais.osym.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirecekler. Ancak fotoğrafı bulunmayan adaylar ise başvuru merkezlerine gidecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...