Tgrt Haber

Yaz tatili kısaldı mı, kaç gün olacak? Yaz tatili kaç ay, kaç gün olacak?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 08:29 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 08:33
Yaz tatili kısaldı mı, kaç gün olacak? Yaz tatili kaç ay, kaç gün olacak?
yaz tatili,meb

Yaz tatili kısaldı mı, kaç gün olacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz tatili süresi ile ilgili yeni bir karar alması bekleniyor. Okullarda eğitim-öğretim gün sayısının artırılmasıyla birlikte öğrencilerin yaz tatili kısalabilir mi? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz tatili süresi ile ilgili yeni bir karar alması bekleniyor. Okullarda eğitim-öğretim gün sayısının artırılmasıyla birlikte öğrencilerin yaz tatili kısalabilir mi? İşte detaylar...

YAZ TATİLİ KISALIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı yeni karar doğrultusunda, okullarda eğitim-öğretim iş günü sayısının artırılması hedefleniyor. Şu an 180 gün olan eğitim-öğretim iş günü, 200 güne çıkarılması planlanıyor. Bu durumda öğrencilerin yaz tatili süresi kısalacak ve daha fazla günü okulda geçirecekleri öngörülüyor.

180 GÜNLÜK EĞİTİM 200'E ÇIKACAK MI?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, yeni müfredatın beceri örgüsü temelli olacağını belirtti. Bakan Yardımcısı Yelkenci, "Yeni müfredatta bilimden vazgeçmeyeceğiz, milli manevi değerlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Bu ikisi beraber işleyecek." dedi. Yelkenci ayrıca, yaz tatillerinin kısaltılması ve okulların açık olduğu gün sayısının artırılmasıyla ilgili çıkan haberlerin spekülasyon olduğunu belirtti.

ARA TATİL UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Okullarda kasım ve nisan aylarında 5 gün süren ara tatil uygulaması devam edecek. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 gün süren bu tatil dönemi, öğrencilere sınav stresinden sonra dinlenme fırsatı sunacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamasının devam edeceğini ve öğrencilerin bu tatillerini kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...