Tgrt Haber

YÖK Başkanı duyurdu: Yüksek lisans ve doktora bursları arttı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2023 13:50 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 14:05
YÖK Başkanı duyurdu: Yüksek lisans ve doktora bursları arttı
burs,yükseklisans

YÖK Başkanı Erol Özvar, öğrencilere ödecek burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencilerine 6, doktora öğrencilerine 9 bin lira olacağını açıkladı.

Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde "Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı" rektörlük yeni senato salonunda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve 23 üniversitenin rektörlerinin katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar "Öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 TL’den 6 bin TL’ye, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 TL’den 9 bin TL’ye çıkarılmasına karar verilmiştir" dedi.

 

YÖK Başkanı duyurdu: Yüksek lisans ve doktora bursları arttı

 

ADEP KAPSAMINDA AKTARILACAK BÜTÇE KAYNAĞI 400 MİLYON TL’YE ÇIKARILDI

Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında ilk defa 2022 yılı Haziran ayında 20 Araştırma Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 100 milyon TL bütçe aktarımı yapıldığını söyleyen Özvar, "Araştırma Üniversiteleri Yıllık Performans Puanlarına göre bu bütçe dağılımı belirlenmişti. 2023 yılında ise aktarılan bütçe 250 milyon TL’ye yükseltilmişti. 2024 Bütçe Yılında ise ADEP kapsamında aktarılacak bütçe kaynağı 400 milyon TL’ye çıkarılmıştır. Hayırlı olsun. Bu konudaki takdirlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve özel destekleri için de Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel’e teşekkür ediyorum" açıklamasına yer verdi.

TÜBİTAK’la yapılan görüşmeler sonucunda bu yıl ilk defa TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programında (STAR), ADEP kapsamındaki projelere özel çağrıya çıkıldığını söyleyen Özvar, 20 devlet araştırma üniversitesinden 19’unun ADEP kapsamındaki bilimsel araştırma projelerinde çalıştırılmak üzere, toplam 144 lisans bursiyer başvurusunun yapıldığını ve araştırma üniversitelerine yönelik yeni destekler konusunda TÜBİTAK’la görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

"YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 6 BİN TL’YE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN 9 BİN TL’YE ÇIKARILDI"

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için mevcut burs ödemelerinin de artırıldığını söyleyen Özvar, "2023 yılı itibariyle proje özel hesabından aylıklar halinde ödenmek üzere, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 TL’den 6 bin TL’ye, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 TL’den 9 bin TL’ye çıkarılmasına karar verilmiştir. Bu konudaki Yürütme Kurulu kararını hafta içerisinde tüm üniversitelerimize iletmiş olacağız" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...