Tgrt Haber

1918'den beri ilk: Rusya, temerrüde düştü

27 Haziran 2022 10:19 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 10:23
1918'den beri ilk: Rusya, temerrüde düştü
rusya

Dün, Rusya'nın 2 eurobond kuponu için 1 aylık ek süre de doldu. Gelişme ile ülke yaklaşık 105 yıl sonra ilk kez temerrüde düştü. Rusya tarafında ise Maliye Bakanı Anton Siluanov gündemi ciddiye almadı.

Rusya, hafta sonu 2 eurobond kuponunun süresinin dolmasıyla bir borç ödemesinde 1918'den beri ilk kez temerrüde düştü.

Ülkenin 27 Mayıs’ta vadesi dolan iki eurobond kupon ödemesi 1 ay ek süre de doldu. Yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki ödemeler için temerrüt ilan edildi.

Ülke son olarak ödemelerle ilgili yeni mekanizma devreye soktu. ABD tarafından geçen ay ABD'li tahvil sahiplerine Rusya'nın ödeme yapması için istisnai süre uzatımı yapılmayacağı bildirilmişti.

Ancak Kremlin defalarca Rusya'nın temerrüde düşmesi için bir neden olmadığını belirterek tahvil sahiplerine para gönderemeyeceğini “yaptırımlar nedeniyle” söyleyerek temerrüdü Batı'nın yapay bir gündemi olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Anton Siluanov temerrüt ilanını kabul etmeyerek bunun bir 'komedi' olduğunu söyledi.

Böylece Ukrayna’ya açılan savaşın ardından Rusya, Bolşevik devrimden bu yana uluslararası tahvillerde ilk büyük temerrüde düşüşünü yaşadı.

 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...