Tgrt Haber

2 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı, hesaplar şimdiden başladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 Mart 2024 15:10 - Güncelleme : 04 Mart 2024 15:11
2 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı, hesaplar şimdiden başladı
TÜİK,enflasyon,memur maaşı

Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zamlarını belirleyen iki aylık enflasyon farkı da belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu memur ve memur emeklisi maaş zamlarını etkileyecek olan enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından milyonlar yeni dönemdeki maaşlarını hesaplamaya başladılar.

ENFLASYON BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayın enflasyon verilerini açıkladı. Ocak'ta TÜFE aylıkta bir önceki aya göre yüzde 6,70 artış gösterirken yıllık enflasyon %64,86 oldu. Şubatta aylık enflasyonda gerileme gözlenirken bir önceki aya göre yüzde 4,53 olarak ölçüldü. 

2 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı, hesaplar şimdiden başladı - 1. Resim

2 AYLIK TÜFE FARKI BELLİ OLDU

Ocak ve şubat aylarında toplam enflasyon farkı sonrası hesaplar başladı. Memur ve memur emeklisi için temmuz zammına yansıyacak yüzde 10 toplu sözleşme zammı bulunuyor. Memur ve memur emeklisi için ortaya çıkan enflasyon farkı ise yüzde 6,68 olarak belirlendi. 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ ZAMMI DA ORTAYA ÇIKTI

Enflasyon rakamları memur zamlarıyla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de yakın ilgilendiriyor. Şubat ayı verilerinin açıklanmasının hemen ardından SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden 11,53’lük zammı cebine koymuş oldu. SSK, Bağ-Kur emeklisi bilindiği üzere her yıl Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere 6 aylık dilimler halinde zam alıyor.

2 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı, hesaplar şimdiden başladı - 2. Resim

Öte yandan maaşların hesaplanmasında enflasyon farkıyla beraber refah payı da etkili olmayı sürdürüyor.  Ocak 2023’te yaklaşık yüzde 15 olarak uygulanan refah payı Temmuz 2023’te yüzde 5,23 Ocak 2024’te ise refah payı yüzde 11,68 olarak uygulandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...