Tgrt Haber

2023 ürüne sabit fiyat! Bakan Nebati'nin çağrısına A101 de katıldı, ürünlerin fiyatı aynı kalacak

06 Ocak 2023 11:19 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 11:36
2023 ürüne sabit fiyat! Bakan Nebati'nin çağrısına A101 de katıldı, ürünlerin fiyatı aynı kalacak
A101,zincir marketler,sabit fiyat,bakan nebati

Türkiye’de çok sayıda şubesi bulunan büyük zincir marketlerden A101, Şok ve Migros’tan sonra sabit fiyat uygulamasına geçeceğini duyurdu. Buna göre, ocak ayı sonuna kadar 2023 üründe fiyatlar aynı kalacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kısa süre önce marketlerde yaşanan fahiş fiyatlara karşı “fiyat sabitleme ve indirim" çağrısı yaptı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise yakın zamanda dört zincir marketin temsilcileri ile görüştü. Gelişmelerin ardından Şok, Migros ve CarrefourSA ürünlerde sabit fiyat uygulamasına gideceklerini açıkladılar.

A101’DEN SABİT FİYAT HAMLESİ

Öte yandan Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren perakende zinciri A101, ocak ayı sonuna kadar 2023 üründe fiyatları sabitleyeceğini tüketicilere duyurdu. A101'in kampanya ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceği belirtildi. Türkiye’nin en fazla mağazaya sahip perakende zincirlerinden A101, 2023 yılında devam ettireceği haftalık kampanyalarla da, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak tüketicinin yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.

BAKAN NEBATİ’DEN TEŞEKKÜR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda ürünlerinde sabit fiyat uygulamasına ve indirime giden zincir marketler hakkında konuşarak “Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...