Tgrt Haber

AB çıkışlı bazı ürünlerin ithalatına soruşturma açılacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 May 2024 09:56 - Güncelleme : 21 May 2024 10:03
AB çıkışlı bazı ürünlerin ithalatına soruşturma açılacak

Avrupa Birliği (AB) menşeli ve çıkışlı "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatına yönelik önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Avrupa Birliği (AB) menşeli ve çıkışlı "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatına yönelik önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılması kararlaştırıldı.

YERLİ FİRMA BAŞVURU YAPTI

Tebliğe göre, Çin menşeli "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatında dampinge karşı önlem uygulanıyor. Ancak Çin meşeli söz konusu ürünün ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemin, AB üzerinden yapılan ithalat yoluyla etkisiz kılınıp kılınmadığına yönelik yerli firma tarafından başvuru yapıldı.

İncelemeler sonucunda İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, AB (İspanya hariç olmak üzere) menşeli ve çıkışlı söz konusu ürünün ithalatına ilişkin önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...