Tgrt Haber

ABD enflasyon rakamları dolar ve kripto paraları nasıl etkileyecek? İslam Memiş yorumladı!

08 Şubat 2022 12:14
İslam Memiş, kripto paraların 40 bin dolar seviyesine çekileceğini söyledi.

Para ve altın piyasalarında gözler kulaklar ABD’den gelecek enflasyon rakamlarında. Buna bağlı olarak para ve altın piyasalarında yükselişler söz konusu. Peki rakamlar doları nasıl etkileyecek, kripto paralar yükselişe devam edecek mi? Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş, kripto paraların 40 bin dolar seviyesine çekileceğini söyledi.

Euro, dolar ve altın güne yükselişle başladı. Kripto paralardaki sert yükselişler bugün de devam ediyor. Özellikle Bitcoin, 45 bin dolar sınırına dayandı. Öte yandan bu hafta ABD’nin açıklayacağı ocak ayı enflasyon rakamlarının da piyasalar üzerinde önemli bir etkisi olacak. Vatandaşın gündeminde “Dolarda yükseliş devam edecek mi?”, “Kripto paralar yükseliş trendine geçti mi?” gibi sorular yer alıyor. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların seyrini TGRT Haber’de değerlendirerek yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

DOLAR ENDEKSİNDE 96 SEVİYESİ KRİTİK 

ABD’de enflasyon rakamlarını 7.3 olarak tahmin eden Memiş, rakamların piyasalara etkisini şöyle açıkladı: “Piyasalarda enflasyon fiyatlaması var, olumsuz bir beklenti mevcut. Doların endeksinde bir toparlanma söz konusu. Şu anda gözlerimiz ABD’deki enflasyon verisinde. Büyük ihtimalle yüksek gelen bir enflasyon verisi olacak. Doların seyri son derece önemli olacak. Altının ve gümüşün ons fiyatında, kripto para piyasalarında, Euro/dolar paritesinde, Sterlin/dolar paritesinde bir yükseliş söz konusuydu. Bu yükselişler kar satışlarıyla karşılaşabilir. Çünkü, dolara endeksli bir toparlanma söz konusu. Doların endeksi 96 seviyesine tutunmadıkça negatif görünüm devam eder. Kar satışları nedeniyle bir düşüş söz konusu olabilir”

ŞUBATIN SON HAFTASINA DİKKAT! 

Memiş, kripto paraların tepki alımlarından sonra 40 bin dolar seviyesine kadar geri çekilmesini beklediğini söyleyerek “Ancak şubatın son haftasında yükseliş trendi devam edebilir. Enflasyon açıklanmasıyla birlikte yatırımcıların dolardan çıkmasıyla kripto paralarda önemli bir etki meydana getirecek. Kısa vadeli ikinci düşüşe karşı dikkat edilmeli. Kar satışları olabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...