Tgrt Haber

ABD'den kripto paralar için yeni hamle: Dolar işlemlerini askıya aldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 10:27 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 10:36
ABD'den kripto paralar için yeni hamle: Dolar işlemlerini askıya aldı
kripto para,binance,sec

ABD'li düzenleyici kurumların kripto para borsalarına açtığı davalar piyasaya bomba gibi düşerken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SEC, dün dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını duyurdu.

ABD'nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC, Binance, ABD'li düzenleyici kurumların şirket ve CEO Changpeng Zhao aleyhine dava açmasının ardından yeni tedbirler almaya devam ediyor. 

KRİTİK TARİH 13 HAZİRAN

SEC, dün dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini de 13 Haziran itibarıyla durdurmaya hazırlandığını açıkladı.

PROVAKATİF ADIMLAR

Kripto para borsası Binance'in ABD birimi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bir süre yalnızca kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği bir platforma geçiş yapmak üzere "proaktif adımlar" attığını ifade etti. Şirket, müşterilerine gönderdiği notta kripto para cinsinden işlemler, stake yani kripto para cüzdanına para kitleme işlemi, para yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceğini belirtti.

ABD'den kripto paralar için yeni hamle: Dolar işlemlerini askıya aldı

DAHA ÖNCE DE DAVA AÇILDI

ABD'nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC, Pazartesi günü Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtıktan yalnızca bir gün sonra bir diğer kripto para borsası Coinbase'e de dava açarak kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...