Tgrt Haber

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor! ABD'li banka Citi'den dikkat çeken altın tahmini

18 Şubat 2022 10:48 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 11:48
Uluslararası piyasalarda altının onsu 1892 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Döviz kurundaki hareketlilik dünya genelinde devam ederken yatırımcılar altın fiyatlarındaki tahminlere odaklandı. ABD'li banka devi Citi'den altın için kritik tahmin geldi. Citi, altın fiyatındaki yukarı yönlü hareketin yılın ilk çeyreğinden itibaren terse döneceğini öngördü. Citi'nin bu yıl için ortalama tahmini 1805 doları buldu.

Uluslararası piyasalarda altının onsu 1892 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Küresel ekonomide sıkıntılar devam ederken yatırımcılar; uzmanlar, stratejistler ve dünyaca ünlü bankaların altın fiyatlarındaki tahminlerine odaklandı. ABD'li banka devi Citi altın için çok önemli bir tahminini paylaştı. Citi, altın fiyatındaki yukarı yönlü hareketin ilk çeyrekten sonra terse döneceğini öngördü.

AŞAĞI YÖNLÜ ETKİ

Altın fiyatlarının jeopolitik risklerin etkisi ile 1900 dolar seviyelerini görebileceğini değerlendiren Citi'ye göre, Fed'in faiz artırımları ve bilançosunu daraltmaya başlaması altında aşağı yönlü etki yapacak.

Altının ons fiyatının 2 bin 100 dolar olan rekoru tekrar görmesinin zor olduğunu kaydeden Citi, bu yıl için ortalama fiyatı 1805 dolar olarak tahmin etti. Uluslararası piyasalarda altının onsu 1892 dolar seviyesinde işlem görüyor.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna gerilimi ışığında döviz kurundaki hareketlilik dolar ve altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Altın fiyatlarının jeopolitik risklerden etkilendiğini belirten Citi’den sonra stratejistler de yıl sonu tahminini paylaştı.

2.150 DOLARA ULAŞACAK

Goldman Sachs stratejistleri de, altının ABD'de faizlerin arttığı dönemde iyi performans gösterdiğini belirterek 2022 sonunda altın fiyatlarının 2.150 dolara ulaşacağını düşündüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...