Tgrt Haber

ABD'li ünlü yatırım kuruluşundan altın tahmini: Mükemmel fırtına oluştu

Editör: Murat Makas / Kaynak: Dünya
15 Nisan 2022 14:21 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 16:53
Ons altında hedefler yeniden 2.000 doların üzerine çıktı.

ABD'deki rekor enflasyon oranı ve Rusya'nın saldırılarını arttıracağı düşüncesi altın fiyatlarında yeniden tedirginlik oluşturdu. Spot altın yükselişteyken ons altın da inişli çıkışlı seviyelerini sürdürdü. Bazı finans kuruluşları altının artık savunma amaçlı değil, saldırı amaçlı varlıklar arasında görüldüğünü savunuyor. Dünyaca ünlü Goldman Sachs, şu anda altın için mükemmel bir fırtına oluştuğu görüşünde.

Ons altında hedefler yeniden 2.000 doların üzerine çıktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının şiddetleneceği beklentisi ve ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesine ulaşması küresel piyasalarda hareketlenmeye sebep oldu. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatları yüksek olurken 1981 dolara ulaşan ons altın bugün 1974 dolardan işlem gördü.

Yatırımcı, Fed’in mayıs ayında politika faizini 50 baz puan artıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlenmesi ve enflasyondaki hızlı artış nedeniyle güvenli liman olarak altını tercih etmeye devam ediyor. Yükselen ons altın için analistler, fiyat 1.975 dolar seviyesinin üzerinde kaldıkça 2. 000 dolar/ons seviyesinin üzerinin hedefleneceğini belirtiyor.

ALTIN SALDIRI AMAÇLI VARLIK!

Finans kuruluşları altında bu hafta meydana gelen yükselişleri daha büyük yükselişleri tetikleyeceği görüşünde. Lane Generational da altının güvenli bir liman olarak değerlendirilmesinin "önemli" olduğunu savunuyor. Yatırım şirketinin yönetici ortağı ve kurucusu Fred Lane, altının artık savunma amaçlı değil, teknoloji hisselerine benzer şekilde döngüsel yani saldırı amaçlı varlıklar arasında gördüklerini söylüyor. Lane altının bundan bir yıl sonra ons başına 2.500 dolara ulaşacağını tahmin etti.

''KARMAŞA YAŞANIRDI''

Fiziksel altın rezervlerinden 20 kat daha fazla kağıt altın olduğuna dikkat çeken Lane, “Bunlar opsiyonlar, vadeli işlem sözleşmeleri. Yatırımcı çıkıp da ‘fiziksel altın istiyorum, altının teslim edilmesini istiyorum' demesi durumunda, inanılmaz bir karmaşa yaşanırdı” dedi. ANZ Bank ekonomistleri, altının enflasyona karşı iyi bir korunma aracı olmaya devam ettiğini düşünüyor. Bankaya göre fiyatların 1.920-50 dolar bandından çıkması ve 1.960 doların üzerinde kırılma yapması yükseliş sinyali olarak görülmeli.

CREDİT SUİSSE EKONOMİSTLERİNİN RAPORU

Credit Suisse ekonomistlerinin raporuna göre, sarı metal yukarı yönlü eğilim gösteriyor. İsviçre merkezli banka, “1.877 doların üzerindeki altın, daha geniş yatay aralıkta ani bir yukarı yönlü eğilimi koruyabilir” dedi. Banka altında beklenti aralığının genişlemesi için fiyatların 2.070-2.075 dolara gelmesi gerektiğini vurguluyor. Bu gerçekleşirse direnç olarak 2.280/2.300 dolar bölgesinden bahsedilebileceğini belirtiyor. Banka, 1.877 doların altına gerileyen bir fiyatın ise 1.826 dolara varan satışlar doğuracağını açıkladı.

ABD'li ünlü yatırım kuruluşundan altın tahmini: Mükemmel fırtına oluştu

''MÜKEMMEL BİR FIRTINA''

ABD’li yatırım kuruluşu Goldman Sachs, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesi, dünya ekonomisindeki yavaşlama, hammadde ve ürünlerdeki fiyat artışı sebebiyle altının rekor seviyelere doğru ilerleyeceğini öngördü.

Goldman Sachs, altın fiyatlarının bu yıl içinde 2.500 doları aşmasını bekliyor. Altın için mükemmel bir fırtına oluştuğunu ön gören Goldman Sachs, bu durumun 3 ayağı olduğunu belirtiyor. Birincisi, Avrupa gibi yerlerde enflasyon ve durgunluk endişesiyle altın için güçlü yatırımcı talebi. İkincisi, merkez bankası alımı. Üçüncüsü ise altın EFT'lerine girişlerin giderek artıyor olması.

Kaynak: Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...