Tgrt Haber

ABD'lilere göre parayla saadet oluyor! İşte mutluluk için bankada olması gereken tutar

29 Kasım 2023 16:22 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:08
para,mutluluk,amerika,ABD,maaş

Parayla saadet olur mu? Amerikalıların yarıdan fazlası bu soruya "evet" cevabını veriyor. Saadet için gerekli olan para ise, en az 1 milyon 200 bin dolar. Yani bankada 34.7 milyon TL, varsa, sizden mutlusu yok.

Para mutluluk getirir mi? Amerikalılara göre, bu sorunun cevabı "evet". ABD merkezli araştırma şirketi Empower finansal mutluluk anketini yayınladı. Ankete göre Amerikalarının yüzde 60'ı paranın mutluluk getireceğine inanıyor. Mutlu olabilmek için gereken para ise en az 1,2 milyon dolar. Yani yaklaşık 35 milyon lira. Ankete katılan her 10 kişiden 7'si ise, paranın tüm sorunları çözeceğine inanıyor.

“PARA MUTLULUĞU SATIN ALIR”

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, ankete katılanların yaş grupları azaldıkça, buna inanların oranı da artıyor. Örneğin Y Kuşağı’nın (1980’lerin başı ile 1990’ların sonu arası doğanlar) yüzde 72’si ile Z Kuşağı’nın (2000’lerin sonunda doğanlar) yüzde 67’si “Paranın mutluluğu satın alabileceğine inanıyorlar.”

PARA TÜM SORUNLARI ÇÖZER

Ankete katılan her 10 kişiden 7’si “Para tüm sorunları çözer” derken; mutluluğa giden yolun “faturaları gününde ödemek,” “borçsuz yaşamak” ve “günlük lüksleri kafaya takmadan almak”tan geçiyor. Z kuşağının yüzde 58'i, Y kuşağı ve X kuşağının (1965-1980 arası doğanlar) yüzde 55'i dahil olmak üzere Amerikalıların yüzde 44'ü için finansal mutluluk, iyi bir iş/yaşam dengesine sahip olmak anlamına geliyor.

YILLIK MAAŞ BEKLENTİSİ DUDAK UÇUKLATIYOR

Ankette, Amerikalıların iyi maaş beklentisi de soruldu. Gelen cevaplar, yıllık maaş beklentisinin ortalama 285 bin dolar yani 8 milyon lira olduğunu ortaya koydu.

Y kuşağı bu rakamı yıllık 525 bin dolar (15.1 milyon TL), Z kuşağı 128 bin dolar (3.7 milyon TL), X kuşağı 130 bin dolar ve Boomer’lar (1946-1964 arası doğanlar) 124 bin dolar (3.5 milyon TL) olarak tahmin ediyor. Finansal mutluluğun fiyat etiketi ise 1.2 milyon dolar. Bankada ya da kasada bu kadar parası olan kişi, mutluluğu satın almış kişi…

EMEKLİLİK ‘FİNANSAL HUZURSUZLUK’ YAŞAMAK İÇİN BİR NEDEN

Bir kahveye 7 dolar, yani 202 TL verir misiniz? Rapora göre, Y Kuşağı’nın yüzde 62'si, kendisine keyif vereceğini bilirse, günlük kahve için 7 dolar ödemeye hazır olduklarını söylüyor. Emeklilik ise başlı başına kişinin “finansal huzursuzluk” yaşaması için bir neden…

Empower raporuna göre, istikrarlı işi, evi ve hatta iyi bir emeklilik tasarruf hesabı olan ve “zengin” görülen doktorlar, avukatlar ve diğer yüksek maaşlı profesyoneller bile, emeklilikte kendilerini mali açıdan rahat hissetmediklerini giderek daha fazla dile getiriyor.

CNBC’ye konuşan Citizens Wealth Management'ın Finansal Planlama Başkanı Jason Friday, bunun nedeni için "İnsanlar çoğu zaman, olduğundan çok daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını düşünüyor; bunun nedeni, doğru rakamı belirlememiş olmaları" diyor.

Kaynak: Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...