Tgrt Haber

Akaryakıta bir ayda 4.zam! Motorinin fiyatı yeniden değişiyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2024 12:20 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 17:20
Akaryakıta bir ayda 4.zam! Motorinin fiyatı yeniden değişiyor
brent petrol,akaryakıt,zam

Kızıldeniz’de ısınan sular petrol fiyatlarını kritik seviyelerin üzerine taşıdı. Jeopolitik gerilimler iç piyasada pompa fiyatlarına yansımaya devam ederken motorine zam geleceği öğrenildi.

Küresel piyasaların gözü Orta Doğu ve Kızıldeniz’de… Yaşanan gerginlik bölgeden geçmek zorunda olan yük gemilerini ve ürün fiyatlarına etkiliyor. Artmasından en çok endişelenilen petrol fiyatları yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Yurt içinde ise akaryakıta yeniden zam geliyor.

İKİ AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Brent petrol, iki ayın en yüksek seviyesine kadar çıkarak 83,55 dolara kadar yükseldi. Art arda ikinci hafta da kazanç elde eden petrol fiyatlarının yükselmeye devam etmesinden endişe ediliyor. 

3 VERİ ETKİLİ OLDU

Fiyatlardaki artışın nedeni olarak pozitif ABD ekonomik büyümesi, Çin talebi ve Orta Doğu'daki arz kaygıları etkili oldu. Resmi veriler, ABD ham stoklarının geçen hafta 9,2 milyon varil düşerek piyasa beklentilerini aştığını ve ağustos ayından bu yana en ciddi düşüşe işaret ettiğini gösterdi. 

Akaryakıta bir ayda 4.zam! Motorinin fiyatı yeniden değişiyor

Öte yandan ABD ve İngiltere güçlerinin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik daha fazla saldırı gerçekleştirmesinin ardından bu hafta Orta Doğu'da jeopolitik gerilimler alevlendi ve bu durum petrol üretilen bölgedeki arz risklerini artırdı.

İNGİLİZ PETROL GEMİSİ VURULDU

Husi saldırıları sonrasında küresel şirketler yol güzergahlarını değiştirerek Ümit Burnu’ndan geçmeye başladı. Bu durum ise maliyetleri ve navlun fiyatlarını artırdı. Gemilerin ulaşma süreleri de arttı. Son olarak Husiler Kızıldeniz'den İsrail, ABD ve İngiltere'ye ait gemilerin geçişine izin vermiyor. 

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada "İngiltere'ye ait" petrol gemisi "Marlin Luanda"nın vurulduğunu açıkladı. 

Akaryakıta bir ayda 4.zam! Motorinin fiyatı yeniden değişiyor

AKARYAKITA YENİDEN ZAM

Tüm bu gelişmelerle beraber dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Son olarak motorine 20 Ocak'ta da 1 lira 15 kuruş, benzine ise 24 Ocak'ta 1 lira 43 kuruş zam geldi. LPG fiyatları ise 18 Ocak'ta gelen zamla beraber 40 kuruş arttı.

Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, salı günü motorine 1.38 lira zam gelecek. Böylelikle motorin Ankara'da 42.40, İstanbul'da 41.66, İzmir'de 42.60 lira olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 38,28 TL
Motorin fiyatı: 40,22 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 38,36 TL
Motorin fiyatı: 40,26 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 39,03 TL
Motorin fiyatı: 41,02 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 39,22 TL
Motorin fiyatı: 41,21 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...