Tgrt Haber

Aselsan, Aselsan Qatar şirketini kurdu

18 Aralık 2021 14:39
Aselsan, Aselsan Qatar şirketini kurdu
aselsan

Türk savunma sanayinin önemli şirketlerinden ASELSAN Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak, “ASELSAN QATAR” markasını tescil ettirdi.

Yurt içinde 15, yurtdışında 13 fabrikasıyla Türk savunma sanayinin en önemli şirketlerinden biri olan ASELSAN, Pakistan ve Ukrayna'dan sonra Katar markasını da tescilledi.

Merkezi Ankara’da olan ASELSAN, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak, “ASELSAN QATAR” markasını tescil ettirdi. Söz konusu markanın tescili, Türk Marka ve Patent Kurumu’nun resmi Marka İlan Bülteni’nde yayınlandı.

“ASELSAN SATILDI İDDİASI GERÇEKLİK PAYI TAŞIMIYOR”

Şirket geçtiğimiz günlerde hakkında atılan iddialara kesin bir dille yalanlama getirmişti. Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddialarına ASELSAN, “Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz" denildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN'ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır."

PAYLAŞIMLAR İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "şirketin Katarlı olduğu" öne sürülerek yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gerçek dışı iddialar ve bunlarla ilgili haber ve paylaşımlara yönelik hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

ASELSAN İŞTİRAKİ ŞİRKETLER LİSTESİ

Aselsan, Aselsan Qatar şirketini kurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...