Tgrt Haber

Bakan Bilgin, asgari ücrete ikinci zam kapılarını kapattı: Tartışmayı anlamlı bulmuyorum

22 Mart 2022 11:43 - Güncelleme : 22 Mart 2022 16:04
Bakan Bilgin, asgari ücrete ikinci zam kapılarını kapattı: Tartışmayı anlamlı bulmuyorum

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ikinci zam kapılarını bir kez daha kapattı. Asgari ücrete çok önemli bir artış yapıldığını belirten Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum" dedi.

Akaryakıttan gıdaya gelen zamlar ve yüzde 50’yi geçen enflasyon üzerine son günlerde asgari ücrete ikinci zam tartışmaları başlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan katıldığı bir televizyon programında ek zam sinyali verirken Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de vatandaşın gelirlerinin arttırıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulamış ve “Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı” demişti.

Bunun üzerine asgari ücrete ikinci zam iddiaları Türkiye’nin gündemine oturdu.

"TARTIŞMAYI ANLAMLI BULMUYORUM"

‘Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?’ sorusu Gaziantep’te bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin’e soruldu.  Türkiye Cumhuruiyeti tarihinde ilk kez asgari ücrete yüzde 50 üzerinde zam yapıldığını belirten Bilgin, "Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. dedi.

"YENİ SANAYİLEŞME MODELİ GAZİANTEP'TE BAŞLIYOR"

Üretim Sürecine Katılım Yeni Bir İstihdam Modeli hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, “Türkiye’nin yeni sanayileşme hamlesi Gaziantep’ten başlıyor. O yüzden Gaziantep’i hızla limanlara bağlamamız lazım. Kalkınmanın alt yapısı ulaştırma sistemidir. Türkiye bu günlerde ulaştırma alt yapısıyla gelecekteki sanayinin alt yapısını kuruyor. Gaziantep de sanayisindeki gelişmişliğiyle yeni modele en uygun il olarak ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

"TÜM EKONOMİK GİDERLERİNİ DEVLET KARŞILANACAK"

Yeni istihdam modelinin detaylarından da bahseden Bakan Bilgin, "Bu yeni modelle işe alınacak elemanların ilk 3 ay tüm ekonomik giderleri bakanlığımız ve devlet tarafından karşılanacak. Ücretini vereceğiz, sigortasını, primini yani tüm ekonomik giderlerini biz karşılayacağız. İlkokul, lise, yüksekokul ve üniversite mezunlarını kapsayan, her kesime hitap eden bir model olacak. Bu projeyi uyguladıktan sonra 3 ay sonraki verilere göre bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Ben Türkiye’nin üretim, istihdam, büyüme sürecine katkı yapacak olan sanayiciler ile iş insanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde artış yapılmış ve 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. Asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergisi de kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...