Tgrt Haber

Avdagiç'ten Fitch yorumu: Türkiye hak ettiğinin gerisinde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Mart 2024 16:44 - Güncelleme : 09 Mart 2024 16:57
Avdagiç'ten Fitch yorumu: Türkiye hak ettiğinin gerisinde

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirme bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini sosyal medya hesabından yorumladı. Avdagiç, “Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek” dedi.

Avdagiç açıklamalarında  “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir” ifadelerini kullandı. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükselttiğini hatırlatan Avdagiç, şunları paylaştı:

YENİ KREDİ NOTU KARARLARI GELEBİLİR

“Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükseltmesi, Türkiye’nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır.
Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu 'en kısa zamanda' başarabiliyor olmamız lazım.

Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...