Tgrt Haber

Enerji krizi yaşayan Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmek için yola çıkmaya hazırlanıyor!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
29 Ekim 2022 08:17 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 08:28
Enerji krizi yaşayan Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmek için yola çıkmaya hazırlanıyor!
doğal gaz,avrupa,enerji,,türkiye

Avrupa’da artan enerji krizi ve yüksek fiyat Avrupalıların rotasını Türkiye’ye çevirdi. Özellikle yaşlılar hem sağlıklı yaşam hem de kışın daha ekonomik olması nedeniyle Türkiye’ye gelmek üzere valizlerini hazırlamaya başladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki enerji krizinin ardından Moskova yönetimine ağır yaptırımlar uygulayan Batı ülkeleri enerji kriziyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan  enerji krizine karşı bir dizi tedbir alan Avrupa’da süpermarket zincirleri tur satışlarına başladı. Türkiye’yi cazip nokta olarak gören Avrupalılar kışı ülkemizde geçirmek için harekete geçti.

22 GÜNLÜK PAKET 600 EURO

Almanya’daki turizm acenteleri, kışı Türkiye’de geçirmek isteyen Almanlara tur paketleri hazırladı. Bazı tur operatörleri dev zincir marketlerle anlaşarak tur paketlerini satışa sundu. Gidiş-dönüş uçak bileti dahil 22 günlük paketlerin fiyatı 600 eurodan başlıyor. Bazı marketlerin şimdiden tüm kontenjanları doldurduğu belirtiliyor.

TURİZM 12 AYA ÇIKABİLİR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kış sezonu rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 25 seviyelerinde arttığını söyledi. İşler, “Sağlık  turizmi ağırlıklı bir modelleme ve daha çok emekli Avrupalılar tercih ediyor. Bu avantaj iyi değerlendirilir ve işlenirse kış aylarında atıl olan yerler aktifleşecektir. Böylece, Türkiye’de turizm 12 aya yayılmış olacak” ifadelerini kullandı.

KIŞ TÜRKİYE’DE DAHA UCUZ

Türkiye’nin doğal gaz politikasını doğru yönettiğini söyleyen İşler, bunun turizm sektörüne olumlu yansıdığını dile getirdi. Avrupa’da enerji sorunları sebebiyle en çok emeklilerin arayışa girdiğini belirten İşler, “Avrupa’da bir emekli aylık maaşını kendi evinde doğal gaz yakıp, elektrik tüketip, gıdaya harcadığı zaman başa baş noktasına geliyor. Kendi ülkeleri yerine o parayı burada harcadıklarında hem hiçbir masraf yapmıyorlar hem de tatil yapıyorlar. Aynı zamanda artan parayla sağlıklı yaşlanmaları için gerekli yatırımları yapıyorlar” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...