Tgrt Haber

Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi: Dar gelirli bayram edecek

11 Aralık 2021 21:45
Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi: Dar gelirli bayram edecek
vedat bilgin,asgari ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu'nda asgari ücret ve 3600 ek göstergeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette yapacakları ciddi artışın dar gelirlilerde bayram etkisi oluşturacağını söyleyen Bakan Bilgin, yeni asgari ücret için rakam verdi. Memurların merakla beklediği 3600 ek göstergeye de değinen Bilgin, konuyla ilgili düzenlemeyi 2022 yılında uygulamaya sokacaklarını bildirdi.

Kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen asgari ücret konusunda hükümetten dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Yaklaşık 6 milyon asgari ücretlinin alacağı maaş için hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin görüşmeleri sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışanları umutlandıracak açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan Bakan Vedat Bilgin sunum yaptı. Asgari ücrette ciddi bir artış yapılacağını söyleyip rakam telaffuz eden Bilgin, memurların merakla beklediği 3600 ek gösterge konusunda da tarih verdi.

İşte Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları:

“Türkiye bugün endüstriyel ürünleri ihraç eden ülke haline gelmiştir. Ankara’dan İstanbul’a giderken fabrika sahalarından geçiyoruz. Bunlar, Türkiye’nin üretim gücünün yükseldiğini ortaya koyuyor. Emeğin özel durumu vardır. Çalışma Bakanlığının görevi de emeğin korunmasıdır. İstanbul’daki bir örnek olaydan bahsetmek isterim. İstanbul’da fabrikada örgütlendikleri için işçimiz kapının önüne koyuldu. Sonra sayıları 400’ü buldu. Oraya müdahalede bulundum. İstanbul Vali’mizi aradım, ‘CEO’suyla görüş, hukukumuz olduğunu söyle, yoksa kapısına gelirim, o hukuku uygulatırım’ dedim. Hangi görüşten olduğunuza bakmam, ben emeğin örgütüne bakarım, hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım.

Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi: Dar gelirli bayram edecekBakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

"İŞÇİLERİN BEKLENTİSİ 3 BİN 700 İLA 4 BİN TL"

Asgari ücretle çalışan bazen 10 milyon-15 milyon gibi birçok rakam dolaşıyor. Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum. Çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret adı üzerinde asgari bir ücrettir. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz.

"DÜŞÜK GELİRLİLER BAYRAM EDECEK"

Düşük gelirli için bir bayram havası oluşturacak. Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye’nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmaların Türkiye’ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim

3600 EK GÖSTERGE MESAJI

3600 ek göstergeyi 2022 yılında uygulamaya sokacağız. Haftaya komisyonu 3600 ek gösterge için toplayacağız. Düzenlemeyi TBMM'ye göndereceğiz."

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, ikincisi Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda (Türk-İş), üçüncüsü ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) gerçekleştirildi. İlk 3 görüşmede anlaşma çıkmayan toplantının dördüncüsü 13 Aralık Pazartesi günü yapılacak. 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin bu toplantının ardından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...