Tgrt Haber

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

14 Kasım 2021 19:22
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması
vedat bilgin,asgari ücret,3600 ek gösterge

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili sevindiren gelişmeyi paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge düzenlemesi için tarih verdi. Çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Bakan Bilgin, düzenlemeyi ocak ayında Meclis'e getireceklerini duyurdu. Bilgin asgari ücret konusunda da milyonlarca çalışanı umutlandıran açıklamalarda bulundu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Bakan Vedat Bilgin, geçmişteki yanlışların Türk ekonomisini dışa bağımlı hale getirdiğini ifade edip; enflasyon, devalüasyon ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının sonucu olduğunu aktardı.

"BAŞARISIZLIĞIN 2 KAYNAĞI VAR"

Türkiye ile birlikte ithal ikamesi sistemine başlayan Asya Kaplanı ülkelerinin başarılı olduğunu ancak Türkiye'nin başarısız olduğunu belirten Bilgin, "Başarısızlığın iki kaynağı var. Birisi IMF ve Dünya Bankası perspektifi ile birlikte ekonomiyi yönetmeye kalktık. O da Türk ekonomisini Batı'ya, ABD ve Avrupa'ya bağımlı hale getirmiştir. Son 20 yılda değişen şey bu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerli kalkınmaya dayalı bir büyüme modeline geçilmiştir" dedi.

"DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN 2 ÜLKESİNDEN BİRİYİZ"

Erdoğan önderliğinde geçen hafta tarihi bir dönüşüm yaşandığını anlatan Vedat Bilgin, "Türk Devletleri iş birliğini ifade eden örgüt kuruldu. Bütün bunlar Türkiye'nin sadece Suriye'de, sadece Akdeniz'de değil, bütün bu coğrafyada barışı temsil eden ama kalkınma sürecinde de büyüyen bir ekonomiyle barışı temsil eden bir ülke olduğunu gösteriyor. Türkiye bütün bu düşmanlıkları kendi yerli enerjisini, insan gücünü ortaya çıkardıkça başaracağını gösterdi. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen 2 ülkesinden birisiyiz. İki çeyrekte böyleydi, üçüncü çeyrek de de beklentiler böyle. Yıl sonu itibarıyla da yüzde 10 büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET VE 3600 EK GÖSTERGE MESAJI

Türkiye'de devletin sosyal devlet kimliğinin ön plana çıktığını ifade eden Vedat Bilgin, toplu sözleşmeleri, en düşük memur maaşına en yüksek oranda zammın verilmesini sosyal devletin etkin kullanımına örnek olarak gösterdi.

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret konusunda açıklama yapan Bakan Bilgin, "Komisyondan asgari ücreti enflasyonun üzerinde refah düzeyine taşıyacak bir anlaşma çıkacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

3600 Ek Gösterge meselesine de değinen Bilgin, "Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...