Tgrt Haber

Bakan Bilgin'den asgari ücret yorumu: Yüzde 100'lük artış sağladık, verdiğimiz sözü tuttuk

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2022 15:21 - Güncelleme : 24 Aralık 2022 16:27
asgari ücret,bakan bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, “2023 yılı için asgari ücrette bir önceki yıla göre yüzde 100 artış sağlayarak emekçilerimizi enflasyona ezdiremeyeceğimize ilişkin verdiğimiz sözü tutmuş olduk.” dedi. Bakan Bilgin, "Yüzde 100’lük bir artış sağlanması tarihsel bir öneme sahiptir. Bütün işlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milyonların merakla beklediği 2023 yılında uygulamaya alınacak olan asgari ücret zammı 22 Aralık günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe’de açıklandı. Konuya dair açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Verdiğimiz sözü tuttuk” ifadesini kullandı.

“SENDİKALARIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ADIMLAR ATMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Bakan Bilgin, özel sektörde yapılan toplu sözleşmelerde varılan sözleşme ücretlerine yaklaşan, bazılarında ise bu ücretleri aşan 8 bin 500 liralık asgari ücretin belirlenmesinin bütün yurtta emekçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını katardı. Bilgin şunları kaydetti: Yaptırdığımız araştırmalardan bize gelen bilgilere göre bazı küçük sendikaların, 8 bin TL’nin üzerinde yapılacak bir asgari ücret tespitinden endişe duydukları görülmüştür. Özel sektörde yaşanan bu sorunların farkındayız ve bunun aşılması için sendikalarımızı güçlendirmek üzere bazı adımlar atmak gerektiğinin bilincindeyiz.

TÜRK-İŞ MASADA OLMADI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) asgari ücret toplantılarında 9 bin TL rakamını masaya koymuş, bu teklifin kabul edilememesi halinde masada olmayacaklarını ifade etmişti. Türk-İş, Beştepe’de yapılan asgari ücret zammının açıklanmasına yönelik toplantıda yer almadı. 

ÜÇLÜ MUTABAKAT SAĞLANAMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, toplu sözleşmelerde en yüksek ücret seviyelerine ulaşan Asgari Ücret Komisyonunun üyesi olan işçi temsilcilerinin ve Türk-İş yönetiminin asgari ücrette 9 bin TL’nin altına imza atmayacaklarını açıklamasının bu yılki asgari ücretin belirlenmesinde üçlü mutabakatın oluşmamasına yol açtığına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: Bütün bunlara rağmen hükümet ve işveren imzasıyla noktalanan görüşmelerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda 8 bin 500 TL’lik net asgari ücret seviyesine ulaşılması, yüzde 100’lük bir artış sağlanması tarihsel bir öneme sahiptir. Bütün işlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hgffgh24 Aralık 2022 17:34

Her şeye 100 300 zam geldini bu bakan bilmiyo galiba

Sonraki Haber Yükleniyor...