Tgrt Haber

Enerji Bakanı Dönmez: Karadeniz gazı Türkiye'ye 30 yıl yeter

08 Mart 2022 19:11 - Güncelleme : 08 Mart 2022 21:49
Enerji Bakanı Dönmez: Karadeniz gazı Türkiye'ye 30 yıl yeter

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gazıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazın 2023 yılında sisteme dahil edileceğini belirten Bakan Dönmez, söz konusu doğal gaz rezervinin Türkiye'ye 30 yıl boyunca yeteceğini söyledi.

Dün Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinin yola çıktığı müjdesini paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün de petrol fiyatlarında yaşanan artış ve Karadeniz'de keşfedilen gazla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası doğal gaz ve petrol fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken Bakan Fatih Dönmez, Türkiye'nin, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için sondaj çalışmaları, nükleer santraller ve yenilenebilir enerji gibi seçenekleri kullandığını söyledi.

Bakan Dönmez "Karadeniz'de ülke olarak gurur duyacağımız çalışmalara imza atıyoruz. 540 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi bulduk. Bu gazı 2023'ün ilk çeyreğinde sisteme dahil edeceğiz. Bu gaz rezervi, bütün Türkiye'deki mesken ve konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" dedi.

ELEKTRİK İHTİYACININ YARISINDAN ÇOĞU YERLİ KAYNAK

Dönmez, Türkiye'nin hali hazırda 100 bin megavat kurulu güce sahip bulunduğunu ve bunun 54 bin megavatının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu söyledi. Dünyanın bir enerji darboğazından geçtiğine aktaran Bakan Dönmez, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 55-60'ını yerli kaynaklardan sağladığını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haziran ayında Filyos Limanı Açılışı ve Doğal gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yapıldığını duyurmuş, böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfinin 540 milyar metreküpe ulaştığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...