Tgrt Haber

Bakan Muş'tan asgari ücret açıklaması: Beklentimiz dengeli bir rakamın çıkması

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2022 21:22 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 22:37
Bakan Muş'tan asgari ücret açıklaması: Beklentimiz dengeli bir rakamın çıkması
Asgari ücret,Mehmet Muş,Ticaret Bakanı,Fahiş fiyat

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, katıldığı bir televizyon programında, işçi ve işveren görüşmelerinin devam ettiği asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çalışanın enflasyona ezdirilmemesi gerektiğinin altını çizen Muş, "(İşçi ve işveren) İkisi arasında bir yol bulacağız. Bizim de beklentimiz bu ikisinin dengeleneceği bir rakamın çıkması" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, A Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gıdaya erişimde tüm dünyada ciddi sorunların yaşandığını belirten Muş, Türkiye'nin gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke oldğunun altını çizdi.

Marketlerdeki fahiş fiyatlara değinen Muş, market verilerinin takip edileceği gelen bilgilerinde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. İşçi ve işveren arasından devam eden asgari ücret görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Muş, çalışanın enflasyona ezdirilmemesi gerektiği, işçi ve işveren arasında bir yol bulunacağını söyledi. Muş, "Bizim de beklentimiz bu ikisinin dengeleneceği bir rakamın çıkması" dedi.

Bakan Muş'un açıklamalarından satır başları:

Gıdaya erişimde tüm dünya ciddi sorunlar yaşamakta. Bütün dünya enflasyon ile mücadele etmekte. Fiyat artışı tüm dünyada oldu. Küresel çapta yaşanan sorunlar enflasyonu tırmandırdı. Türkiye gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke. Tahıl koridorunun açılması MTI fiyatlarını azalttı.

"MARKETLERE VERİ TAKİBİ GELECEK"

Marketlerdeki verileri takip edeceğiz. 200 ve üzeri marketlerde fiyatlandırma konusunda takip sistemi kurulacak. Gelen verileri de kamuoyu ile paylaşacağız. Zincir marketleri daha rahat takip etmekteyiz. Tedarikçiler üzerinden zam yapmak istiyorlar.

"ADIMLARIMIZI HUKUK İÇİNDE YAPMAKTAYIZ"

Kanun mevzuat ne gerektiriyorsa uygulanmaktadır. Piyasanın bir dengesi var. Buna dikkat ediyoruz. Tüm adımları hukuk içinde atıyoruz. Kuralları eşit şekilde uyguluyoruz. Türkiye bütün zor zamanlarında bundan taviz vermedi. Bu yüzden yatırım çekiyoruz.

İHRACAT RAKAMLARI

Türkiye'nin ihracatı ile ilgili konulan hedeflerde bahsedelim. Geçen yıllarda dünya genelinde ihracat yüzde 11,5 artmış. Türkiye OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) üzerinde yükseliş yakaladı. İhracatımız OECD ortalaması üzerinde 2011-2021 arası ihracatımızın artış oranı yüzde 5,3 oldu. Dolar kurunda istikrar yakalandı.

ASGARİ ÜCRET

Çalışanı enflasyona ezdirmemek gerekli. İşçinin alım gücü azalırsa motivasyonu düşer. Sendikaları hükmet dinliyor. (İşçi ve işveren) İkisi arasında bir yol bulacağız. İşçinin alımı gücü ile işverenin gücü gözetilecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN İNGİLTERE ZİYARETİ VE "TEMİZ PARA" AÇIKLAMASI

Devlet idare etmek ciddi bir iş ve tecrübe gerektirir. Aldığımız kararlar önemli. Bu tecrübe Londra'dan alınmaz. Bakkaldan satın alınacak bir şey değil. Bu gibi basit konularda aslında tutarsızlık. Türkiye'yi yönetmeye talip birisinin kendisini düştürdüğü durum ortada.

Türkiye hiç bir taviz vermeden yoluna devam edecek. Manipülatif hareketleri istemiyoruz. CHP'nin vizyon belgesi gerçeklikten kopuk ve yoksundur. Yaptığımız işleri "yapacağız" diye vadettiler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...