Tgrt Haber

Bakan Nebati Türkiye'nin kangreni diyerek uyardı: Rayiç bedel için çok ciddi çalışmamız var

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
10 Ocak 2023 12:13 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 13:56
Bakan Nebati Türkiye'nin kangreni diyerek uyardı:  Rayiç bedel için çok ciddi çalışmamız var
bakan nebati,rayiç bedel

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Evim Projesi ve kredilerde düşüş sinyalini fırsata çevirip konutlara fahiş zam yapanları uyardı. Konut tapularında rayiç bedellin düşük gösterilmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yaptıklarını belirten Nebati, "Herkes dikkat etsin" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, 'Fiyat sabitleme ya da indirime gitme' çağrısına birçok sektörün katılım gösterdiğini anlattı. Sektörlerin talepleri üzerine görüşmelerini sürdürdüklerini açıklayan Nebati, vatandaşların da haksız fiyat artışları karşısındaki bilinçli duruşunun enflasyonla mücadelede tamamlayıcı bir rol oynadığını ifade etti.

YURT DIŞINDA YATIRIM GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Nebati, hem yurt içinde hem de yurt dışında yatırımcılarla sürekli görüşmelerinin olduğunu ifade ederek şubat ayında G20 için Hindistan'a gideceklerini, bu ay da Avrupa'da görüşmelerinin olacağını söyledi. Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda mevduat hesabı açmak için gerçekleştirdiği görüşmelerin hatırlatılması üzerine ise Bakan Nebati, görüşmelerin sadece Körfez ülkeleriyle sınırlı olmadığına dikkat çekti.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Nebati, Yeni Evim Projesinde fırsatçılara karşı her türlü tedbiri aldıklarını anlatarak, "Fiyatlama kontrollerini yaptık, radarımız var, bizim risk analiz merkezimiz tüm verilere sahip, yanlış yapana gereğini yaparız. Vergi Denetim Kurulu gerekli çalışmaları yapar" dedi.

TAPUDA RAYİÇ BEDEL KARMAŞASI

Nebati tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi konusunun Türkiye'nin kangren konularından biri olduğunu ifade ederek, "Konut fiyatlarının yükselmiş olması rayiç bedelleriyle gerçek fiyatlar arasındaki marjı çok genişletti. Bu konuda elimizde çok sağlam veriler var. Satıcı da alıcı da dikkat etsin. Bu kangrenin üzerinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var" sözlerini kullandı.

Nebati, söz konusu çalışmanın çok ayrıntılı olduğunu belirterek, onun için reform yapmak gerektiğini söyledi. Memur maaş zammının yüzde 30 artırılmasına yönelik gereken kaynak için Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Nebati, ayın 16'sında muhabirlerle yıl değerlendirmesi yapacaklarını ifade etti. 

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...