Tgrt Haber

Bakan Nebati zincir marketler hakkında konuştu: İndirime giden işletmelerimizi tebrik ediyorum

05 Ocak 2023 16:48 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 16:57
Bakan Nebati zincir marketler hakkında konuştu: İndirime giden işletmelerimizi tebrik ediyorum
bakan nebati,zincir marketler

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda ürünlerinde sabit fiyat uygulamasına ve indirime giden zincir marketler hakkında konuştu. Nebati, "Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen hafta, en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelmişti. Muş, marketlere etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Bunun ardından bazı zincir marketler ardı ardına sabit fiyat uygulamasına geçerek gıda ürünlerinde indirime gittiler.

FİYAT ARTIŞLARI MAKUL KABUL EDİLMEZ

Öte yandan Bakan Nebati de katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtmişti. Nebati, "Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu." ifadelerini kullanmıştı.

İNDİRİME GİDEN İŞLEMELERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Uyarılar etkisini gösterdi. Müşteriler, ocak ayında zam görmeden alışveriş yapabilecek. Bakan Nebati, yaptığı açıklamada, "Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" dedi.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Leman 5 Ocak 2023 17:59

Nereye başvuracağız

Sonraki Haber Yükleniyor...