Tgrt Haber

Bakan Şimşek'ten OVP’de kararlılık yorumu: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 16:17 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 16:23
Bakan Şimşek'ten OVP’de kararlılık yorumu: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm
,mehmet şimşek,,

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Orta Vadeli Program açıklaması geldi. Bugün açıklanan OVP ile ilgili yaptığı açıklamada Bakan Şimşek "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm..." paylaşımını yaptı.

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili “enflasyon ve istikrar” mesajı verdi.

ŞİMŞEK’TEN KARARLILIK MESAJI GELDİ

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan OVP'ye ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Şimşek, "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…" dedi.

DEZENFLASYON NEDİR?

Dezenflasyon, fiyat artış hızının belirli sebeplerden ötürü azalmasını ifade eder. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan bir ekonomi programıdır. Fiyat artışının azalması vatandaşın alım gücünü olumlu etkileyeceği için gelirlerin enflasyon nedeniyle erimesine mâni olunur.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...