Tgrt Haber

Bakanlıktan 'EYT tarihi' açıklaması

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Kasım 2022 14:28 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 14:52
Bakanlıktan 'EYT tarihi' açıklaması
EYT,,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT tarihi hakkında açıklamada bulundu.

Milyonların dört gözle beklediği  EYT düzenlemesi hakkında bilgi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin, gerekli görüşmeler tamamlandıktan sonra Meclis'e sunulacağı ve takvimin Meclis tarafından belirleneceği açıklandı.

EYT'de tarihin netleştiği yönündeki haberler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından duyuru geldi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız görüşmeler tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” ifadeleri kullanıldı.

Gerekli görüşmelerin tamamlanmasının ardından çalışmanın nihai halinin TBMM’ye sunulacağı ve uygulama takviminin TBMM tarafından belirleneceği vurgulanan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” 

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi, 9 Eylül 1999 yılından önce prim ve sigortalılık süresini tamalayan ancak yaş şartını bekleyenleri ilgilendiriyor.  Düzenleme prim ve yılından herhangi birisini tamamlamayanları da kapsıyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Meryem11 Kasım 2022 20:08

Eyt yurtdışı borçlanması olacakmı?

İBO10 Kasım 2022 14:36

ŞARTSIZ EYT İSTİYORUZ

Sonraki Haber Yükleniyor...