Tgrt Haber

Bakanlıktan şoför alım ilanı! Maaşlar 40 bin liradan başlıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
09 Mart 2024 12:56 - Güncelleme : 09 Mart 2024 16:27
Bakanlıktan şoför alım ilanı! Maaşlar 40 bin liradan başlıyor

Ehliyeti olanlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir iş kapısı açtı. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında şoför alımı yapacağı haberi sonrası adaylar detayları araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ehliyeti olan ve şoför olmak isteyenler için ilan yayımladı. 

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Şartlar arasından herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Alınan bilgilere göre Bakanlığın personel açığının giderilmesi için alınan 58 şoför merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilecek. Adayların en az lise mezunu olmaması aranan şartlar arasında bulunuyor.

Hizmet özelliklerine göre, 17 Nisan 2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, sürücülerin 1 Ocak’tan itibaren B sınıfı ve üzeri ehliyete sahip olmaları gerekiyor.

Ayrıca son başvuru tarihinden önce 3 yıl geçerli ehliyet sahibi olmak. KPSS P94 2022 puan türünde en az 60 geçerli puana sahip olmak da şartlar arasında yer alıyor. 

Bakanlıktan şoför alım ilanı! Şartlar belli oldu, işte son başvuru tarihi - 1. Resim

KONTENJAN NE KADAR?

Merkez ve il düzeyindeki ASCB organizasyonlarına erkek/kadın şoför alımı olacak. Taşra teşkilatına 46 merkez teşkilatına 12 olmak üzere 58 şoför alım gerçekleştirilecek.

İşte alım yapılacak 33 il

Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Burdur, Çorum, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İstanbul, Karabük, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat.

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

ASCB sürücü alımı için başvurular başladı. Adayların en geç 11 Mart 2024 tarihinde başvuru yapmaları gerekiyor.

ŞOFÖR MAAŞLARI NE KADAR?

Kamuya Şoför alımları genellikle Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından yapılıyor. Bu ilanlara başvuran adayların en çok merak ettikleri ise maaş oluyor. Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından yapılan alımlarda Kamu şoför maaşları ortalama 32.300 TL olarak belirlendi. Maaşlar eğitim durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Lise Mezunu Bekar Şoför Maaşları: 32 Bin TL
Lisans Mezunu Evli Şoför Maaşları: 41.500 TL 

 

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...