Tgrt Haber

Balık severlere müjde! Ağlardaki bolluk tezgaha yansıdı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
05 Kasım 2022 16:25 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 16:45
Balık severlere müjde! Ağlardaki bolluk tezgaha yansıdı
balık fiyatları,palamut,hamsi

Balık sezonun açılmasının hemen ardından “Balık fiyatları düşecek mi?” sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. Balıkçı ağlarında yaşanan bereketlilik balık severlerin yüzünü güldürdü. Palamut balığının kilosu 40 liraya kadar geriledi.

Vatandaşın gündeminde balık fiyatları var. Hem lezzetli hem de besin deposu olan balık Türkiye’de geniş bir tüketim ağına sahip. Hal böyle olunca balık severler balığın fiyatını sorguluyor. 

BALIK FİYATLARI NE KADAR?

Bu sezon balıkta yaşanan artış tezgahlara yansıdı. Palamudun fiyatı 40 liraya kadar düşerken, çinekop ve hamsinin kilosu 80 lira oldu. İstavritin ise kilosu ise 100 liradan satılıyor.

PALAMUT BOLLUĞU VAR

Balık sezonun bereketli başlaması ile beraber atılan ağlar balıkla doldu. Bu durum, balık tezgahlarındaki fiyatlara da olumlu yansıdı. Palamutta bolluk yaşanırken fiyatı boyutuna göre 40 lira ile 60 lira arasında değişiyor.

HAMSİ 80 LİRA

Palamutun yanı sıra hamsi ve çinekop da tercih ediliyor. Çinekop ve hamsinin kilosu 80 lira, istavritin kilosu ise 100 liradan satılıyor. Havaların soğumasıyla fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...