Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücrette ek zam açıklaması: Bugün için gündemimizde yok

31 Mart 2022 14:50 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 23:08
Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücrette ek zam açıklaması: Bugün için gündemimizde yok

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrette ek zam konusundan yeni bir açıklama geldi. Net bir artışın yapıldığını belirten Bilgin, "Asgari ücret zammı bugün için gündemimizde yok" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın asgari ücret ile maaş alan vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve yıl içinde ikinci bir ek zam yapılacağına dair açıklamalarının ardından Türkiye'nin gündemine asgari ücrette ek zam tartışmaları oturdu. En son Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’den gelen açıklamaları milyonlarca çalışanı umutlandırırken EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların hızlandığı belirtilen ifadelerde asgari ücrete 'ek zam' beklentisi kuvvetlendi.

Konunun bir türlü netleşememesi üzerine vatandaşlar gözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirdi. Özbekistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, olağanüstü bir durum olmadığını takdirde zam ayının aralık olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın bu açıklamalarında sonra Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum” dedi.

“BUGÜN İÇİN GÜNDEMİMİZDE YOK”

“Asgari ücrette net bir artış sağlandı. Bunun henüz daha 3’üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum” diyen Bakan Bilgin, “Şu anda Türkiye, dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye’yi etkiliyor tabii ki bunlar. Türkiye yaklaşık 900 milyar dolarlık bir ekonomi. Bu etkilerin en önemli etkisi enflasyonist etki. Bu enflasyonu önlemek için Türkiye yeni ekonomik bir program uyguluyor. Önümüzdeki mayıstan itibaren enflasyondaki düşüşü hedefleyen ekonomik program uyguluyoruz. Dolayısıyla enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağanüstü şartlar ortaya çıkar o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

"SİYASİLER KENDİ DEĞERLENDİRMELERİNİ YAPARLAR"

Temmuz ayında asgari ücret artışı yapılabileceği konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) yapılan açıklamaya ilişkin ise Bakan Bilgin, “Siyasetçiler siyasi pozisyonları açısından kendi değerlendirmelerini yaparlar. Ben çalışma hayatından sorumlu bir bakan olarak konuşuyorum. Temmuzda bildiğiniz gibi bizim toplu sözleşmelerimizde kayıt altına aldığımız enflasyon farkı var. Onunla bunları birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde sözleşmemizde yazdığı gibi enflasyon farkı verilecek kaydı var. Biz temmuzda onu vereceğiz. Bunu karıştırmamak lazım” değerlendirmesini yaptı.

EYT’lilerle ilgili gelen soruya ise Bakan Bilgin, “Ben gündemimizde olan konuları, üzerinde çalıştığımız konuları basınımızla paylaşacağım. Şu anda paylaşacağım şey bununla sınırlı” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...